Timișorenii cu idei de proiecte comunitare pot influența modul în care se vor aloca în acest an banii pentru acest proiect

Din OrasTimișorenii cu idei de proiecte comunitare pot influența modul în care se vor aloca în acest an banii pentru acest proiect

Timișorenii care doresc să propună proiecte comunitare finanțate din bugetul participativ pot influența modul în care se vor aloca banii pentru astfel de proiecte în acest an. Regulamentul bugetului participativ suferă câteva modificări, inclusiv introducerea unui nou domeniu în care se pot depune propuneri, dar sectoarele în care se pot depune cereri rămân limitate în funcție de direcțiile propuse de primărie. O dezbatere publică pe această temă are loc astăzi la ora 17.

Bugetul participativ din acest an include câteva modificări, inclusiv un instrument de sprijinire a comunităților defavorizate, cu o alocare suplimentară de 1,2 milioane de lei pentru proiectele care vizează patru Zone Urbane Marginalizate (ZUM): Fratelia, Ronaț, Polonă și Kuncz. Proiectele de dotare pentru școlile dezavantajate, care nu sunt incluse în alocările bugetare ale municipiului Timișoara, vor fi disponibile doar pentru cele patru zone marginalizate.

Începând cu acest an, se vor organiza cel puțin trei ateliere în fiecare din cele patru Zone Urbane Marginalizate (ZUM), cu scopul de a îmbunătăți propunerile pentru comunitățile respective. Aceste zone au fost identificate de Direcția de Asistență Socială Timișoara și sunt incluse în diagnoza socială a orașului.

În ceea ce privește bugetul participativ, se propune o sumă maximă de 500.000 lei per proiect la nivelul întregului oraș, cu o alocare totală de 3.000.000 lei, iar pentru zonele marginalizate, suma maximă este de 300.000 lei per proiect, cu o alocare totală de 1.200.000 lei. În anul 2022, campania de bugetare participativă a avut 8 proiecte câștigătoare, alese prin votul cetățenilor. Proiectele au un termen de implementare de 1-2 ani și stadiul lor poate fi urmărit pe platforma https://decidem.primariatm.ro/bp.

Proiectul de hotărâre se poate consulta AICI.

Citeste si alte articole: