Genunchiul lui Nole. Călcâiul lui Ahile al sportului alb

Genunchiul lui Djokovic dezvăluie de fapt zona...

Mai multe restaurante din Aeroportul Otopeni, închise temporar de ANPC

Restaurante închise ANPC a închis temporar mai multe...

Ciolacu: „Va fi o reformă fiscală”

Anunțul premierului Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni,...

Inflaţia se va menţine ridicată pe termen scurt în zona euro

EconomieInflaţia se va menţine ridicată pe termen scurt în zona euro

Inflaţia din zona euro va rămâne ridicată pe termen scurt, aşa că o creştere cu 0,50 de puncte procentuale a dobânzii cheie a Băncii Centrale Europene (BCE) la sfârşitul acestei luni este din ce în ce mai sigură, a declarat preşedintele BCE Christine Lagarde grupului de media spaniol Vocento.

 

BCE a majorat deja dobânzile cu 3 puncte procentuale din iulie anul trecut şi, în esenţă, a promis încă o creştere de jumătate de punct procentual pe 16 martie, dar investitorii au anticipat recent o majorare şi mai mare, având în vedere datele despre inflaţie.

Lagarde a spus că creşterea semnalată este acum ”foarte foarte probabilă”, dar ea a avertizat, de asemenea, că inflaţia subiacentă, care filtrează preţurile volatile ale alimentelor şi carburanţilor, ar putea rămâne incomod de ridicată, chiar dacă rata inflaţiei generale va scădea în lunile următoare.

”Pe termen scurt, inflaţia de bază va fi ridicată”, a declarat duminică Grupo Vocento, citat de Lagarde.

Premierul ungar Viktor Orban îi plânge soarta lui Vladimir Putin

Mai mulţi factori de decizie politică au avertizat recent că majorările ratelor dobânzilor BCE trebuie să continue până când inflaţia de bază se inversează şi începe să încetinească spre ţinta de 2% a BCE.

Citeste si alte articole: