Bugetul casei. Cum să-l organizezi ca să economisești

Bugetul casei Cu toții ne dorim să punem...

Vrei o mașină? Trebuie să răspunzi la trei întrebări

Achiziție mașină Când te-ai hotărât să-ți cumperi o...

Prințul Harry spune că unii soldați britanici nu erau „neapărat de acord” cu războiul din Afganistan

ExternePrințul Harry spune că unii soldați britanici nu erau „neapărat de acord” cu războiul din Afganistan

Prințul Harry a declarat că unii soldați britanici nu susțineau „neapărat” eforturile militare din Afganistan, potrivit The Guardian.

Ce a spus Prințul Harry despre războiul din Afganistan

Ducele de Sussex a vorbit despre perioada petrecută în Afganistan, în timpul unei discuții transmise live cu dr. Gabor Mate, autor și terapeut.

„Unul dintre motivele pentru care atât de mulți oameni din Regatul Unit nu ne susțineau trupele a fost acela că presupuneau că toată lumea care servește este pentru război”, a spus Prințul Harry.

„Însă nu, odată ce te înscrii, faci ce ți se spune”, a continuat el.

„Așa că erau mulți dintre noi care nu erau neapărat de acord sau împotrivă, dar făceai lucrurile pentru care ai fost antrenat, făceai lucrurile pentru care ai fost trimis”, susține Harry.

În ianuarie, diverși veterani britanici l-au criticat pe Ducele de Sussex pentru că a spus că ar fi omorât 25 de luptători talibani în timp ce se afla alături de armata britanică în Afganistan, explicând că o astfel de afirmație publică ar putea spori riscurile la adresa sa.

Alții l-au acuzat că i-ar fi dezumanizat pe nedrept pe insurgenți atunci când i-a descris ca „piese de șah îndepărtate de pe tablă”.

Talibanii l-au acuzat de crime de război.

Prințul Harry făcuse dezvăluirea în cartea sa de memorii, „Spare” (Rezerva), o carte care a stârnit dezbateri aprinse în spațiul public din Regatul Unit și nu numai.

Citeste si alte articole: