Banca Transilvania a preluat grupul OTP din România

Tranzacție autorizată Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin...

O zonă de 42 de hectare din apropierea celei centrale ar putea intra în sistematizare urbanistică

Din OrasO zonă de 42 de hectare din apropierea celei centrale ar putea intra în sistematizare urbanistică

Primăria Timișoara a anunțat că o suprafață de 42 de hectare, situată în apropierea centrului orașului, va fi dezvoltată urbanistic. Aceasta este o zonă foarte atractivă din punct de vedere imobiliar, deoarece se află în apropierea Iulius Town.

Intenția autorităților locale este de a crea un plan urbanistic detaliat pentru această zonă.

”Primăria Municipiului Timișoara, prin Direcția de Urbanism, începe planificarea coerentă a Zonei Antenelor, ultima zonă centrală nesistematizată din punct de vedere urbanistic întinsă pe o suprafață de aproximativ 42 de hectare. Este al doilea masterplan urbanistic pe care îl realizează administrația, prin care va fi asigurată o dezvoltare teritorială unitară și flexibilă. Primăria deține, de asemenea, un teren nevalorificat, pe care dorește să-l redea comunității prin acest proces”, a anunțat municipalitatea.

Zona care va fi dezvoltată urbanistic este delimitată de strada Divizia 9 Cavalerie, strada Aristide Demetriade, bulevardul Antenei și zona reglementată prin Planul Urbanistic Zonal aprobat prin HCL 293/2015 (OpenVille).

Potrivit reprezentanților Primăriei, masterplan-ul va fi realizat de Direcția Generală Urbanism și Planificare Teritorială și va fi elaborat și aprobat într-un timp de două ori mai scurt decât Planul Urbanistic Zonal pentru întreaga zonă. Această soluție sporește gradul de adaptabilitate a dezvoltării teritoriale pe termen mediu și lung și servește drept bază pentru viitoare Planuri Urbanistice Zonale private. Durata estimată de elaborare a strategiei este de aproximativ 10 luni.

”Au existat consultări cu proprietarii din zonă, care s-au arătat deschiși față de această inițiativă de sistematizare și care au fost informați cu privire la condițiile procesului de elaborare a strategiei. Astfel, în perioada de elaborare, va fi suspendată depunerea de documentații de urbanism aferente acestei zone”, mai precizează cei de la primărie.

Primăria Timișoara va prezenta consilierilor locali proiectul de hotărâre care conține soluția propusă. Acesta urmează să fie dezbătut în cadrul ședinței consiliului local.

Citeste si alte articole: