Municipiul Timișoara este considerat unul dintre cele mai sigure destinații europene de vacanță

Din OrasMunicipiul Timișoara este considerat unul dintre cele mai sigure destinații europene de vacanță

Odată cu venirea primăverii, tot mai mulți turiști își fac planuri de evadare către orașe populare din Europa. Atunci când călătoresc singuri, mulți oameni acordă o importanță mare siguranței destinației lor. Potrivit unui top realizat de Looking4.com și citat de Express.co.uk, Timișoara se află pe locul patru într-un clasament al celor mai sigure orașe europene, ceea ce o face o opțiune atractivă pentru turiștii care doresc să se bucure de o vacanță fără griji.

Potrivit clasamentului, cele mai sigure destinații din Europa sunt:

  1. München, Germania
  2. Zürich, Elveția
  3. Praga, Republica Cehă
  4. Zagreb, Croația
  5. Timișoara, România
  6. Helsinki, Finlanda
  7. Cracovia, Polonia
  8. Basel, Elveția
  9. Berna, Elveția
  10. Cluj-Napoca, România

Elveția este țara cu cele mai multe orașe incluse în top, trei la număr, urmată de România cu două. Clasamentul a fost întocmit de specialiștii de la Looking4.com, care au analizat ratele de criminalitate, indicii de siguranță și descrierile făcute pe rețelele de socializare.

Merită menționat faptul că Timișoara deține titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, oferind peste 30 de evenimente săptămânale și aducând în oraș artiști de talie internațională, inclusiv câștigători ai premiului Nobel precum Orhan Pamuk și Olga Tokarczuk. Pe lângă festivalurile de muzică și expozițiile de artă, sunt prezentate și lucrări importante semnate de Victor Brauner și Constantin Brâncuși.

Cele mai importante evenimente din 2023 pot fi  aflate de AICI.

Citeste si alte articole: