Zilele Filmului German ajung la Timișoara

Din OrasZilele Filmului German ajung la Timișoara

În perioada 9-12 martie, Zilele Filmului German vor avea loc pentru prima dată la Timișoara. Acest eveniment adună cele mai bune filme germane din ultima perioadă și le aduce pentru prima dată în fața publicului cinefil pe marile ecrane.

După o pauză determinată de pandemie, Zilele Filmului German s-au desfășurat din nou la București în perioada 2-5 martie și vor ajunge pentru prima dată la Timișoara între 9 și 12 martie.

Proiecțiile vor fi prezentate la Cinema Victoria din Timișoara, iar evenimentul este organizat de Goethe Institut în parteneriat cu Centrul Cultural German Timișoara.

Programul este foarte divers și cuprinde o varietate de genuri precum comedii, filme SF, pelicule despre dragoste și relații, dar și despre familie în diversele ei forme.

Comediile vor deschide și închide oficial programul de patru zile. Filmul de deschidere, „Die Goldfische – Peștișorii aurii”, care ilustrează și imaginea acestei ediții, este un road movie cu un grup de persoane cu dizabilități care încalcă adesea regulile corectitudinii politice. În încheiere, organizatorii prezintă „Toubab”, un film care abordează subiectul serios și provocator al pierderii iminente a patriei cu o lejeritate și un umor bine dozat.

„Toubab” a fost distins cu Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia și la Festivalul Filmului German din Lisabona, precum și cu Premiul pentru cel mai bun tânăr actor (ex-aequo) pentru Farba Dieng și Julius Nitschkoff la Bavarian Film Awards.

În zilele de vineri și sâmbătă, filmele Hyperland și The Trouble With Being Born – Problema de a fi viu te vor teleporta în lumi diferite din viitor, în care viața oamenilor este controlată în totalitate de rețelele de socializare sau androizii au înlocuit ființele dragi.

Filmele de dramă Hello Again – Ein Tag Für Immer/Hello Again – o zi pentru totdeauna și Le Prince/Prințul surprind iubirea din perspectiva unor oameni din medii culturale diferite, în timp ce Mein Sohn/Fiul meu și Nö/Nu explorează relațiile dificile dintre membrii unei familii și între parteneri.

Pentru cei mai tineri, filmul Als Hitler Das Rosa Kaninchen Stahl/Când Hitler a furat iepurașul roz prezintă povestea micuței Anna care trebuie să fugă din Germania în 1933 împreună cu părinții săi, lăsând în urmă iepurașul de pluș roz pe care îl iubea.

Toate filmele sunt subtitrate în limba română, iar prețul biletelor este special, doar 15 lei. Proiecțiile au loc la Cinema Victoria din Timișoara, evenimentul fiind organizat de Goethe Institut în parteneriat cu Centrul Cultural German Timișoara.

Citeste si alte articole: