Genunchiul lui Nole. Călcâiul lui Ahile al sportului alb

Genunchiul lui Djokovic dezvăluie de fapt zona...

Mai multe restaurante din Aeroportul Otopeni, închise temporar de ANPC

Restaurante închise ANPC a închis temporar mai multe...

Ciolacu: „Va fi o reformă fiscală”

Anunțul premierului Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni,...

Primarul Timișoarei a purtat discuții privind preluarea spitalului CFR cu primul ministru, Ionel Ciucă, și cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu

Din OrasPrimarul Timișoarei a purtat discuții privind preluarea spitalului CFR cu primul ministru, Ionel Ciucă, și cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu

Primarul Timișoarei a discutat cu primul ministru Ionel Ciucă și cu ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu despre preluarea spitalului CFR din oraș, în contextul unei posibile concurențe din partea mediului universitar.

Primarul dorește să preia această unitate medicală, care face parte dintr-un pachet de 15 spitale CFR din întreaga țară, pentru care se caută o soluție pentru situația lor patrimonială actuală. În timp ce Fritz a descris existența acestui spital ca o „anomalie istorică”, primarul pare să fie încrezător în preluarea sa, deși universitatea de medicină și farmacie din Timișoara și-a exprimat și ea interesul de a-l transforma în spital universitar.

”Azi (n.r. vineri) am participat la o ședință de Guvern cu primul-ministru Ciucă și vicepremierul Grindeanu pentru o discuție despre viitorul celor 15 spitale CFR din România, din care și unul la Timișoara. Anomalia istorică să existe spitale în subordinea Ministerului Transporturilor, care n-are nicio treabă cu sănătatea, trebuie să înceteze. Premierul a subliniat că vrea să se finalizeze procesul de predare încă din acest an. Am anunțat Guvernul României încă din decembrie anul trecut că Municipiul Timișoara este gata să preia în administrare Spitalul CFR, unul din spitale de tradiție ale Timișoarei, cu buni specialiști și cu o paletă largă de servicii medicale”, a transmis edilul.

Dominic Fritz dorește cu ardoare preluarea acestui spital deoarece ar putea oferi 200 de noi paturi de spitalizare, pe care Spitalul Municipal Timișoara nu le deține. De asemenea, preluarea acestui spital ar facilita accesul la fonduri europene.

”Practic, dacă Spitalul CFR va fi transferat orașului, timișorenii vor avea de câștigat. Spitalul CFR ar spori capacitatea actuală a Spitalului Municipal cu încă 200 de paturi. Pacienții vor avea la dispoziție întreaga paletă de servicii medicale, într-o structură mai eficientă și coerentă decât acum. Am și avea acces mai facil la fonduri europene pentru modernizare, astfel încât în următorii ani Timișoara să-și întărească poziția de pol de servicii medicale de calitate pentru toată regiunea de vest”, a mai spus Fritz.

Citeste si alte articole: