Cum îți pregătești copilul de grădiniță: Cea mai importantă etapă

Începerea grădiniței reprezintă una dintre cele mai...

Persoanele care își spală mașinile în fața blocului sau în fața casei, amendate

Amenzi pentru spălarea mașinii Proprietarii autoturismelor pot primi...

Prognoza meteo, 6 septembrie. Primele semne de toamnă. Zonele în care va ploua

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza...

Lovitură dură pentru Putin! Vestea venită de la Kiev: Trebuie să înceapă pregătirile…

ExterneLovitură dură pentru Putin! Vestea venită de la Kiev: Trebuie să înceapă pregătirile…

Lovitură dură pentru Putin! Ucraina a cerut Uniunii Europene să vină cu un nou pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse, subliniind că efectele ultimului pachet, al 10-lea la număr, nu s-au simțit.

Lovitură dură pentru Putin! Ucraina a îndemnat Uniunea Europeană să pregătească cât mai mult sancțiuni împotriva Federației Ruse, scrie presa internațională. Oleh Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, a declarat că țara sa este recunoscătoare pentru măsurile implementate până acum de Bruxelles, dar spune că ultimul pachet de sacțiuni, al 10-lea la număr, nu a reușit să pedepsească sectoarele nuclear și IT ale Rusiei.

„Realitatea este că Rusia are în continuare acces la resurse financiare și tehnologice uriașe”, a spus el într-o declarație, estimând valoarea acestora la sute de milioane de dolari. „Acesta este motivul pentru care nu este momentul să relaxăm presiunea sancțiunilor în timp ce războiul continuă în inima Europei”.

Oleh Nikolenko a mai spus ”fără a diminua în vreun fel importanța eliminării lacunelor pentru eludarea sancțiunilor, suntem convinși că UE trebuie să înceapă pregătirile pentru adoptarea următorului pachet de sancțiuni, al 11-lea”.

Lovitură dură pentru Putin! Australia adoptă noi sancțiuni împotriva Rusiei

La 24 februarie 2023, guvernul australian a anunțat că a impus noi sancțiuni financiare specifice și interdicții de călătorie pentru 90 de persoane, precum și sancțiuni financiare specifice pentru 40 de entități.

Noile desemnări includ miniștri ruși cu responsabilități care se întind pe energie, resurse naturale, industrie, educație, muncă, migrație și sănătate, fiind domenii de importanță economică și strategică pentru Rusia sau care amenință integritatea teritorială sau suveranitatea Ucrainei, și includ:

. Concernul Kalașnikov, unul dintre cei mai mari producători de arme din Rusia
. Dezvoltatorul de submarine Șantierele navale Admiralty
. Compania de aviație Tupolev
. Proiectantul de rachete Makeyev Rocket Design Bureau
. Producătorul de vehicule de luptă de infanterie Kurganmashzavod.
. În prezent, Australia a impus peste 1.000 de sancțiuni ca răspuns la invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina.

Canada impune sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei

La 24 februarie 2023, Canada a anunțat modificări suplimentare ale Regulamentului privind măsurile economice speciale (Rusia) (denumit în continuare „Regulamentul”) ca răspuns la persoanele și entitățile „complice la războiul continuu al Rusiei împotriva Ucrainei”.

Aceste modificări enumeră încă 129 de persoane și 63 de entități în anexa 1 la regulamente. Aceste modificări interzic, de asemenea, exportul către Rusia a anumitor elemente chimice destinate utilizării în domeniul electronic și interzic importul, cumpărarea sau achiziționarea de arme, muniții și alte arme rusești, indiferent unde se află sau sunt prelucrate, din Rusia sau de la orice persoană din Rusia. Aceste modificări au intrat în vigoare la 23 februarie 2023.

Printre părțile nou enumerate se numără „cadrele superioare din cadrul principalelor companii de apărare din Rusia, înalți funcționari din cadrul guvernului rus care au facilitat invazia Rusiei în Ucraina, un oligarh rus și membrii de familie ai persoanelor sancționate”, precum și „instituții de decizie și de punere în aplicare implicate în încălcarea continuă de către Rusia a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, precum și întreprinderi private și de stat din industria de apărare a Rusiei”.

În general, desemnarea în conformitate cu anexa 1 la regulament impune înghețarea activelor și interzicerea tranzacțiilor împotriva persoanei desemnate. Sub rezerva unor excepții limitate, orice persoană din Canada sau orice canadian din afara Canadei nu poate:

. să tranzacționeze orice proprietate, indiferent unde este situată, care este deținută sau controlată de către sau în numele unei persoane desemnate al cărei nume este menționat în anexa 1
. să încheie sau să faciliteze, direct sau indirect, orice tranzacție legată de o astfel de tranzacție
. să furnizeze orice servicii financiare sau alte servicii conexe în legătură cu o astfel de tranzacție
. să pună la dispoziție orice bunuri, oriunde s-ar afla, unei persoane desemnate enumerate în anexa 1 sau unei persoane care acționează în numele acesteia
. să furnizeze orice serviciu financiar sau conex unei persoane desemnate enumerate în anexa 1 sau în beneficiul acesteia.

Citeste si alte articole: