Demolarea vechiului stadion al Timișoarei e blocată

Din OrasDemolarea vechiului stadion al Timișoarei e blocată

Potrivit președintelui CJT, Alin Nica, procedura de demolare a vechiului stadion din Timișoara nu poate fi începută deoarece hotărârea de guvern care aprobă finanțarea pentru noul stadion nu a fost emisă încă. De asemenea, studiul de fezabilitate pentru noul proiect este cu peste zece luni în întârziere. Nica recunoaște că există întârzieri și insistă ca acestea să fie rezolvate, dar admite că proiectul noului stadion este mult în urmă și că mai este necesară obținerea unui aviz de la ISU la nivel local.

Noi tragem de ei, îi pistonăm lună de lună, vedem că se tot poticnesc, dar insistăm pentru că e interesul nostru să ducem această lucrare la bun sfârșit. Ordinul de începere pentru Studiul de Fezabilitate s-a dat anul trecut în primăvară. E categoric o întârziere de aproximativ 10 luni, după calculele noastre și de aceea am sunat și proiectantul și ministrul, am avut și o întâlnire cu ministrul, în această direcție , de punere a presiunii pe acel proiectant să finalizeze lucrările. Noi ne-am manifestat disponibilitatea de a ajuta cu privire la obținerea avizelor ce țin de instituțiile  avizatoare locale  și mai avem doar la ISU o etapă de îndeplinit pentru acest Studiu de Fezabilitate, urmând ca după ce se obțin toate avizele și de la nivel național să intre în comisiile de avizare de la CNI și în comisia interministerială. E nevoie și de un aviz de la Ministerul Finanțelor pentru că e o investiție inclusă în Planul Național de Investiții publice, tot ce depășește o anumită valoare, din câte știu 100 milioane de lei, trebuie să obțină acest aviz și să fie inclusă pe această listă națională”, a afirmat Alin Nica.

Situația este că CJT nu poate începe procedurile de demolare a arenei actuale, deoarece legea nu permite acest lucru fără aprobarea din partea Bucureștiului pentru construirea unei noi arene similare. Cu toate acestea, CJT caută soluții pentru a putea începe procedura chiar înainte de obținerea acestei aprobări.

După ce se obține și acest aviz se intră în Guvern și se adoptă hotărârea de guvern de alocare a finanțării. Din acel moment noi putem să ținem licitația pentru demolare. Analizăm să vedem dacă putem să ținem licitația cu clauză suspensivă, dar încă analizează colegii noștri de la Juridic acest aspect.”, a mai precizat Nica.

Citeste si alte articole: