Accesul pe pasajul de pe Centura Timișoara va fi redeschis

Din OrasAccesul pe pasajul de pe Centura Timișoara va fi redeschis

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a început lucrările de așternere a asfaltului pe breteaua de urcare de pe DN 6 către Centura Timișoara Nord și pe breteaua de coborâre de pe centura existentă spre Remetea Mare/Lugoj, în vederea redeschiderii accesului pe pasajul de pe Centura Timișoara care fusese închis în toamna anului precedent.

Lucrările nu au fost finalizate la termenul stabilit cu antreprenorul contractului pentru Centura Timișoara Sud, iar în decembrie 2022, contractual cu această firmă a fost reziliat din cauza slabei mobilizări și a incapacității financiare a constructorului. Normativele în vigoare nu permit circulația pe stratul de bază realizat de antreprenor înainte de rezilierea contractului, iar pentru asigurarea condițiilor de redeschidere a circulației, DRDP Timișoara intervine acum în regie proprie, prin Secția de Producție Lucrări Drumuri.

Aceste lucrări includ așternerea straturilor rutiere, inclusiv cel de uzură, dar și intervenții la rampe pentru remedierea crăpăturilor apărute la marginile taluzurilor de rambleu, în urma lucrărilor efectuate de antreprenorul anterior.

De asemenea, se va monta un nou parapet, deoarece cel existent nu este corespunzător, și se va instala semnalizarea rutieră pentru a garanta siguranța circulației în Nodul Rutier DN 6. După finalizarea acestor lucrări, pasajul va fi redeschis traficului.

Citeste si alte articole: