Genunchiul lui Nole. Călcâiul lui Ahile al sportului alb

Genunchiul lui Djokovic dezvăluie de fapt zona...

Mai multe restaurante din Aeroportul Otopeni, închise temporar de ANPC

Restaurante închise ANPC a închis temporar mai multe...

Ciolacu: „Va fi o reformă fiscală”

Anunțul premierului Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni,...

Patria Bank şi-a dublat profitul net

EconomiePatria Bank şi-a dublat profitul net

Patria Bank a realizat anul trecut un profit net de 20,24 milioane lei, în creştere cu 114%, de la 9,46 milioane lei în anul 2021.

 

Venitul net bancar s-a majorat cu peste 18%, la 194,3 milioane lei.

Nivelul clienţilor activi a înregistrat o uşoară scădere de 2% in 2022, cauzată de segmentul Microintreprinderi, la 12.526 clienţi.

”Rezultatele financiare pentru anul 2022 prezintă un profit net de 20,2 milioane lei, în creştere cu 10,8 milioane lei, respectiv +114%, comparativ cu anul precedent. Patria Bank a continuat procesul de consolidare a profitabilităţii, proces ce survine din dezvoltarea veniturilor operaţionale corelată cu o evoluţie prudentă a costului riscului. Îmbunătăţirea profitabilităţii într-un mediu macroeconomic volatil şi incert denotă o evoluţie sustenabilă precum şi adaptabilitatea băncii la condiţiile actuale de piaţă”, arată raportul băncii.

Scandalul Bîstroe, un dezastru de comunicare cum rar se poate vedea

Banca anunţă că a acordat credite noi în valoare de 968 milioane lei, ceea ce a condus la o creştere a portofoliului de credite performante cu 11% şi a activelor totale cu 9% comparativ cu anul 2021.

Citeste si alte articole: