În contextul TM2023, în Piața Unirii din Timișoara are loc o expoziție BNR

Din OrasÎn contextul TM2023, în Piața Unirii din Timișoara are loc o expoziție BNR

Banca Națională a României organizează o expoziție în aer liber în Piața Unirii din Timișoara, în cadrul evenimentului TM2023. Vizitatorii vor putea afla informații despre istoria BNR, precum și despre originea monedei naționale. Expoziția va fi deschisă până la sfârșitul lunii septembrie și va prezenta istoricul BNR și al monedei naționale, precum și obiectivul principal al BNR de a asigura stabilitatea prețurilor. De asemenea, expoziția va prezenta rețeaua teritorială a BNR, formată din șase sucursale regionale și 13 agenții, amplasate în clădiri de patrimoniu restaurate în ultimii ani.

Sucursala BNR din Timișoara se află într-o clădire reprezentativă a orașului, Palatul Băncii Naționale, construită în stil secession cu elemente baroce târzii, după planurile arhitectului Josef Hubert, la începutul secolului XX. Între anii 1904 și 1918, clădirea a fost sediul Băncii Austro-Ungare, iar apoi al Băncii de Stat.

Expoziția în aer liber va include și o secțiune dedicată sediului central al BNR din București, format din două clădiri monumentale, Palatul Vechi și Palatul Nou, situate în Centrul Vechi al orașului.

În perioada 1 martie – 30 septembrie 2023, în Piața Unirii din Timișoara are loc expoziția „Banca Națională a României – tradiție și actualitate”, care poate fi vizitată de oricine dorește să afle mai multe despre istoria și rolul Băncii Naționale a României. Expoziția a fost realizată cu sprijinul Primăriei Timișoara.

Citeste si alte articole: