Scene incredibile au avut loc din nou la ședințele de plen ale Consiliului Local Timișoara

Din OrasScene incredibile au avut loc din nou la ședințele de plen ale Consiliului Local Timișoara

În ședința de plen a Consiliului Local Timișoara de marți seară, viceprimarul Ruben Lațcău și fostul viceprimar Dan Diaconu au avut un schimb de replici incredibil. Cei doi au discutat despre teoria găinațului de porumbei, iar Lațcău l-a numit pe Diaconu „bischon de pază”.

Diaconu nu s-a comportat frumos la sfârșitul ședinței și, în timpul interpelărilor, l-a ironizat pe secretarul instituției administrative locale, criticând hotărârea inițiată și susținută de USR.

”Interpelarea mea se leagă de momentele critice, de momentele grele prin care trece cea mai importantă reformă prin care trece USR în ultimii doi ani și jumătate. Am văzut în presă că în primă instanță că hotărârea de consiliu local despre alungarea porumbeilor, prin înfometarea acestora, din Piața Victoriei, a avut, din păcate, o cădere dureroasă, Interpelarea mea se adresează secretarului și departamentului juridic și mă întreb de ce nu ați luptat până la ultima picătură de sânge în instanță pentru ca un astfel de lucru să nu se întâmple. Cea de a doua întrebare este dacă inițiatorii s-au gândit să contribuie la cheltuielile de judecată”, a declarat pledoaria lui Diaconu.

Ruben Lațcău a fost stimulat de prezentarea colegului său din Consiliul Local Timișoara.

”Dumneavoastră în ce calitate sunteți aici? Ca și consilier local sau consilier personal al președintelui Consiliului Județean. Mie îmi pare rău că domnul Diaconu, dintr-un profesionist al administrației publice a ajuns un dulău, bichon Care latră mereu al grupului consilierilor PNL. Știu că domnul Diaconu a fost dedicat administrației și a încercat să facă multe pentru acest oraș, chiar dacă nu a avut de multe ori sprijinul colegilor care acum îl trimit la atac. Știu că lucrați la Politehnică și că știți ce înseamnă o reabilitare. În podul Politehnicii 20 – 30 de ani au locuit porumbei. Vorbim și de un risc de sănătate publică. Cred că fațada Rectoratului, care acum se dezvăluie, acele statui pe care politehnica le-a reabilitat merită mai mult decât găinaț”, a răspuns, extrem de calm, Lațcău.

Citeste si alte articole: