Mobilizare masivă de forțe în zona Palatului Dicasterial din Timișoara

Din OrasMobilizare masivă de forțe în zona Palatului Dicasterial din Timișoara

Miercuri dimineață, forțele de ordine, inclusiv polițiști, jandarmi, pompieri și forțele speciale ale IPJ Timiș și SRI, s-au mobilizat masiv în zona Palatului Dicasterial din Timișoara. Acestea au desfășurat investigații după ce un bărbat necunoscut a abandonat un laptop la intrarea în Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș. În timp ce un jandarm păzea intrarea în Parchet, acesta a încercat să prindă bărbatul necunoscut, dar acesta a reușit să fugă.

În dimineața de miercuri, la intrarea dinspre intersecția străzilor Eugeniu de Savoya și Martin Luther, locul de acces la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, un bărbat necunoscut a fost înregistrat de camerele de supraveghere în timp ce lăsa un laptop în fața porții și pleca. La câțiva metri distanță, într-un coș de gunoi, a fost găsit și ghiozdanul care conținea computerul.

Jandarmii care se ocupau de paza obiectivului au declanșat alarma și au solicitat intervenția polițiștilor, jandarmilor și forțelor speciale ale IPJ și SRI Timiș.

Echipele de intervenție au observat că între tastatura și ecranul laptopului se afla o coală albă care ar putea conține un mesaj pentru autorități. Coordonarea verificărilor a fost preluată de cei de la SRI.

Jandarmul de serviciu a observat pe camerele de supraveghere că individul a abandonat laptopul în fața porții și apoi a aruncat ghiozdanul într-un coș de gunoi. Din păcate, până când jandarmul a ieșit din postul de pază, persoana suspectă a fugit.

„În data de 01.03.2023, în jurul orei 07:30, o persoană de sex masculin a abandonat un laptop, care avea între tastatură și ecran o coală A4, în fața ușii de acces a obiectivului Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, iar apoi a fugit într-o direcție necunoscută, abandonând în coșul de gunoi din apropiere un rucsac pe care îl ținea în mână. Subofițerul aflat în serviciu a observat persoana pe sistemul de supraveghere video al obiectivului și a ieșit de îndată pentru a opri și identifica persoana, însă aceasta a fost de negăsit. Ulterior au fost luate măsurile legale de izolare a zonei, materializarea într-un proces verbal de constatare a celor întâmplate, înștiințarea instituțiilor abilitate conform procedurii cu soluționarea acestei situații”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș.

Citeste si alte articole: