Debitul apelor de pe Bega este în scădere la stațiile hidrometrice Balinț și Chizătău

Din OrasDebitul apelor de pe Bega este în scădere la stațiile hidrometrice Balinț și Chizătău

Administrația Bazinală de Apă Banat a informat că debitul apei de pe Bega a scăzut la stațiile hidrometrice Balinț și Chizătău. În schimb, la stația hidrometrică Grăniceri de pe râul Timiș și la stația hidrometrică Partoș de pe râul Bârzava, nivelurile de apă și debitele au crescut, depășind cotele de atenție, datorită propagării viiturii.

De asemenea, un fenomen natural, ce apare după ploi abundente, a avut loc pe Bega în zona urbană a Timișoarei. Mai exact, o spumă a apărut pe Canalul Bega, putând fi observată în aceste zile.

”Vă atragem atenția că este un fenomen obișnuit care apare în urma ploilor abundente, așa cum au fost cele din week-end-ul trecut, care au dus și la creșteri importante de debite ale râului. Astfel, sunt antrenate diverse substanțe organice (cele care dau culoarea tulbure a apei) care în urma căderii apei pe barajul UHE (n.r Uzina Hidro Electrică) Timișoara se oxigenează suplimentar, rezultatul fiind spuma fină și rezistentă care se deplasează odată cu curgerea apei. În acest caz nu este vorba despre fenomenul poluării apei, deoarece calitatea apei nu este deteriorată, nefiind înregistrate depășiri ale limitelor maxim admise”, a comunicat ABA Banat.

Citeste si alte articole: