Genunchiul lui Nole. Călcâiul lui Ahile al sportului alb

Genunchiul lui Djokovic dezvăluie de fapt zona...

Mai multe restaurante din Aeroportul Otopeni, închise temporar de ANPC

Restaurante închise ANPC a închis temporar mai multe...

Ciolacu: „Va fi o reformă fiscală”

Anunțul premierului Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni,...

Rusia ar fi livrat Belarusului sisteme Iskander și S-400

ExterneRusia ar fi livrat Belarusului sisteme Iskander și S-400

Președintele belarus Aleksandr Lukaşenko, a făcut luni o declarație care a stârnit motive de îngrijorare. Acesta a afirmat că Rusia ar fi livrat deja pentru Belarus sisteme de rachete tactice Iskander, sisteme de apărare antiaeriană S-400 și aproximativ 1 milion de proiectile de diferite calibre.

Liderul de Minsk i-ar fi convocat pe șefii instituțiilor militarizate ăn legătură cu incidentul de duminică, care a avut loc chiar lângă capitala belarusă. Se pare că un avion de recunoaștere rusesc A-50 ar fi fost avariat, avion utilizat de către Rusia în războiul cu Ucraina.

Iată declarația președintelui Belarus:
„În scopul de a echipa partea belarusă din cadrul grupării regionale de forţe (belarusă şi rusă), Moscova ne-a furnizat sisteme operativ-tactice Iskander şi o rezervă de suficiente rachete”. Militarii noştri au obţinut ceea ce au vrut. Este o armă de temut”.

Belarus, principalul aliat al Rusiei, în cadrul acestui război, a primit din partea sa „sisteme de apărare aeriană cu rază lungă de acţiune S-400”, rachete antitanc cu ghidare, mortiere, lansatoare de proiectile reactive și peste 830.000 de muniții, conform lui Lukașenko.

Rusia va furniza și „avioane Su-30M, elicoptere Mi-35M, transportoare blindate, precum şi alte tipuri de arme, rachete şi muniţii”, iar Belarusul va primi echipamentul „necesar pentru o reacţie adecvată la provocările şi ameninţările actuale”.

Tot liderul de la Minsk a mai declarat că „Aş dori să subliniez că, în pofida sancţiunilor fără precedent, producem suficient armament şi echipament militar pentru a satisface nevoile armatei belaruse”. Avem un număr considerabil de oameni în uniformă. Toţi sunt înarmaţi. Aceştia sunt oameni instruiţi pentru a-şi apăra Patria. Trebuie să folosim asta”.

Avionul avariat în urma exploziei provocate cu ajutorul dronelor are un cost estimat la aproximativ 330 milioane de dolari, comparabil cu costul unei nave de război.

Conform expertului militar ucrainean Roman Svitan, avarierea avionului A-50 ar fi putut opri atacul cu rachete de luni asupra Ucrainei.

Citeste si alte articole: