Municipiul Timișoara a fost promovat pe Instagram

Din OrasMunicipiul Timișoara a fost promovat pe Instagram

Recent, primarul Dominic Fritz și vicepreședintele Parlamentului Germaniei, Katrin Göring-Eckardt, au organizat o sesiune de promovare a Timișoarei, prin intermediul unei transmisiuni live pe platforma de social media Instagram, din Gera și Timișoara. Gera este un oraș înfrățit cu Timișoara, iar vicepreședinta Parlamentului Germaniei este din landul Turingia, unde se află și Gera.

Cu această ocazie, oficialul german a anunțat că va veni în vizită oficială la Timișoara, în toamna aceasta, în cadrul evenimentelor Capitalei Europene a Culturii.

”Timișoara este un oraș grozav. Poți să-ți petreci concediul acolo, poți să locuiești sau poți să faci o vizită sau pur și simplu, să fii într-un loc incredibil de frumos. O viață de stradă animată, multe, multe culturi diferite și un oraș care este pur și simplu incredibil de ospitalier. Și asta este foarte frumos de văzut și foarte frumos de experimentat. Timișoara a reușit să entuziasmeze și să coopteze foarte mulți oameni pe acest drum al Capitalei Europene a Culturii, și fiecare a înțeles participarea lui ca pe ceva personal”, a precizat Vicepreședinta Bundestagului, Katrin Göring-Eckardt.

Și primarul Fritz tot la vacanță la Timișoara se gândește.

”Timișoara este un oraș minunat pentru a petrece o vacanță, dar anul acesta va fi chiar mai mult de atât. Vom avea peste 1.000 de evenimente în acest an, în toate domeniile artei și culturii, dar și a unor domenii mai de nișă. Toată lumea va găsi ceva interesant fie că vine din Berlin sau Barcelona. Vor fi multe de văzut la Timișoara și suntem mândri să fim Capitala Europeană a Culturii, pentru că avem șansa să prezentăm nu doar cultura locală, ci și să prezentăm cu adevărat avangarda europeană în materie de artă și cultură. Și asta reprezintă un lucru nou pentru cei care vin din Europa de Vest, pentru că de data asta nu va mai fi o vizită în care vin doar să vadă ce fac `frații mai mici` din Europa de Est”, a zis primarul Dominic Fritz.

Citeste si alte articole: