Aquatim caută furnizor de energie electrică

Din OrasAquatim caută furnizor de energie electrică

Aquatim, societatea de apă și canal din Timiș, care operează la nivel regional, caută un furnizor de energie electrică pe piața bursieră pentru a-și susține activitatea. Valoarea oferită este de 56 de milioane de euro, iar cantitatea de energie electrică cerută va fi în funcție de nevoile companiei.

Licitația se va realiza pentru achiziționarea de energie electrică de joasă tensiune și medie tensiune pentru toate punctele de consum ale Aquatim S.A.

Societatea de utilități este un consumator important de energie electrică, fiind necesari nu mai puțin de 33.301,88 MWh pentru dezvoltarea activității sale. Această cantitate de energie electrică include 18.506,16 MWh pentru energie de medie tensiune și 14.795,72 MWh pentru energie de joasă tensiune.

Valoarea contractului este de 56.503.732,82 euro și durata sa va fi de un an.

Societatea Aquatim a început construcția unui depozit care va produce biogaz prin fermentarea nămolului rezultat în urma procesului tehnologic. Se estimează că instalația va consuma aproximativ 2.300.000 kW/an, dar va produce 2.400.000 kW/an, ceea ce înseamnă că cantitatea de energie electrică produsă va acoperi cantitatea de energie consumată. Sistemul va funcționa fără a fi nevoie de aport de energie electrică suplimentară de la rețeaua de distribuție.

Citeste si alte articole: