Urmează să se aprobe amenajarea unui nou sens giratoriu la intersecția drumului județean spre Sânandrei și drumul național care leagă Timișoara de Arad

Din Oras Urmează să se aprobe amenajarea unui nou sens giratoriu la intersecția drumului județean spre Sânandrei și drumul național care leagă Timișoara de Arad

Consilierii județeni vor trebui să aprobe documentația tehnică asociată proiectului de amenajare a unui nou sens giratoriu la intersecția dintre drumul județean ce duce spre Sânandrei și drumul național care leagă Timișoara de Arad. Intersecția respectivă este situată la kilometrul 11+400,00, pe partea stângă a drumului județean DJ 692A și se află pe teritoriul administrativ al comunei Sânandrei, județul Timiș.

”Amenajarea intersecției prevede realizarea unui sens giratoriu pentru asigurarea fluenței circulației rutiere în condiții de siguranță și confort, calmarea traficului în vederea diminuării riscului de accident și scăderea nivelului de poluare a aerului prin diminuarea timpilor de așteptare la traversarea intersecției (…) În prezent, pe traseul drumului național DN 69 Timișoara – Arad care străbate teritoriul administrativ al comunei Sânandrei de la sud la nord, la km 11+400.00, pe partea stângă, se găsește o intersecție în formă de “T”, cu drumul județean DJ 692A. Intersecția este amenajată cu racordare simplă la marginea părții carosabile a drumului național, având o îmbrăcăminte în zona racordului de tip piet”, se precizează în documentație.

Soluția existentă acum e cu numeroase probleme.

”Din punct de vedere al siguranței circulației, pe drumul național, semnalizarea rutieră verticală (prin indicatoare) existentă este completă și reglementează prioritatea în intersecție, dar semnalizarea rutieră orizontală (prin marcaje) lipsește în zona racordului cu drumul județean. Razele de racordare ale drumului județean cu drumul național sunt mari, dar nu sunt suficiente, mai ales în cazul autovehiculelor lungi sau articulate care părăsesc traseul drumului național și își continuă deplasarea pe drumul județean (sau invers). De asemenea, inserția autovehiculelor de pe drumul județean se face în prezent cu dificultate, din cauza traficului intens de pe drumul național. Un inconvenient îl constituie și starea tehnică deficitară a dispozitivelor de colectarea şi evacuarea apelor meteorice de suprafaţă și lipsa întreținerii șanțurilor, fiind necesară realizarea de noi șanțuri. Pentru amenajarea corespunzătore a intersecției, la parametrii tehnici corespunzători clasei de funcționalitate prin modernizarea intersectiei, în vederea creșterii mobilității rutiere și asigurarea unor condiții de siguranță și confort pentru participanții la traficul rutier, Consiliul Județean Timiș a demarat prin Direcția de Drumuri și Transport, obiectivul de investiție ”Amenajare Intersecție Dj 692a Cu Dn 69 (Sânandrei)””, se mai precizează în documentația aferentă proiectului.


Citeste si alte articole: