Cristian Pomohaci a fost retras de pe lista artiștilor invitați la Festivalul Concurs „Gelu Stan” 2023

Din OrasCristian Pomohaci a fost retras de pe lista artiștilor invitați la Festivalul Concurs „Gelu Stan” 2023

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș au anunțat că l-au retras pe Cristian Pomohaci de pe lista artiștilor invitați la Festivalul Concurs „Gelu Stan” 2023, care va avea loc pe 16 martie la Timișoara. Organizatorii concertului au decis să nu mai invite acest artist la eveniment, după ce au reanalizat situația.

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, care este subordonat CJT, va organiza pe 16 martie Festivalul Concurs „Gelu Stan” 2023 pe scena Teatrului Național din Timișoara. Însă, pe afișul evenimentului, Cristian Pomohaci a fost trecut cap de listă, deși acesta este acuzat de racolare de minori în scopuri sexuale, fiind fost preot și caterisit în 2017 în urma scandalului. După apariția acestei situații, s-a decis eliminarea lui Pomohaci de pe lista invitaților.

”Consiliul Județean Timiș retrage artistul Cristian Pomohaci din cadrul Festivalului Concurs „Gelu Stan” 2023. Instituția județeană nu se implică în selectarea artiștilor care participă la evenimentele instituțiilor de cultură subordonate, însă, în mod excepțional, prezența controversată a artistului Cristian Pomohaci pe afișul evenimentului și invitația de a lua parte la Festivalul Concurs „Gelu Stan” 2023 a fost analizată cu atenție și s-a hotărât înlăturarea oricărei asocieri cu reputația artistului menționat mai sus.”,au transmis reprezentanții CJT.

Citeste si alte articole: