Genunchiul lui Nole. Călcâiul lui Ahile al sportului alb

Genunchiul lui Djokovic dezvăluie de fapt zona...

Mai multe restaurante din Aeroportul Otopeni, închise temporar de ANPC

Restaurante închise ANPC a închis temporar mai multe...

Ciolacu: „Va fi o reformă fiscală”

Anunțul premierului Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni,...

Algeria, o aliată tradiţională a Rusiei, îşi va redeschide ”în cel mai scurt timp” Ambasada la Kiev, anunţă Guvernul algerian

EconomieAlgeria, o aliată tradiţională a Rusiei, îşi va redeschide ”în cel mai scurt timp” Ambasada la Kiev, anunţă Guvernul algerian

”Această decizie intervine în cadrul salvării intereselor statului algerian în această ţară şi ale comunităţăii naţionale”, afirmă într-un comunicat ministerul.

Redeschiderea Ambasadei, care urmează să fie condusă de către un însărcinat cu afaceri, urmează să aibă loc ”în cel mai scurt timp”, anunţă ministerul.

Potrivit diplomaţiei algeriene, activităţile Ambasadei sale de la Kiev au fost ”îngheţate din cauza deteriorării condiţiilor de securitate”.

Preşedintele algerian Abdelmadjid Tebboune a anunţat vineri seara, în timpul unei întâlniri televizate cu presa, intenţia Algerului de a-şi redeschide reprezenţa diplomatică la Kiev.

El preciza că relaţiile algeriano-ruse sunt ”cunoscute de toată lumea” şi a catalogat relaţiile cu Ucraina drept ”obişnuite”.

Algerul şi Moscova întreţin relaţii privilegiate de mult timp.

În 2021, schimburile comerciale dintre cele două ţări au atins trei miliarde de dolari.

Cele două ţări cooperează în domeniul militar, în cadrul OPEP+, din care fac parte 23 de ţări producătoare de petrol, şi în cadrul Forumului Ţărilor Exportatoare de Gaze Natirale (GECF).

Citeste si alte articole: