Banca Transilvania a preluat grupul OTP din România

Tranzacție autorizată Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin...

Ericsson va concedia 8.500 de lucrători, ca parte a măsurilor sale de reducere a costurilor

EconomieEricsson va concedia 8.500 de lucrători, ca parte a măsurilor sale de reducere a costurilor

Reuters a relatat mai devreme despre disponibilizări, care vor afecta aproximativ 8% din personalul companiei, de 105.529 din întreaga lume.

Compania are aproximativ 11.994 de angajaţi în America de Nord, potrivit site-ului său.

Un purtător de cuvânt al Ericsson a spus că reducerile fac parte dintr-o ”accelerare a eforturilor de reducere structurală a costurilor”, aşa cum a anunţat în timpul Zilei Pieţelor de Capital a companiei, din 15 decembrie.

Purtătorul de cuvânt a spus că majoritatea disponibilizărilor vor intra în vigoare în prima jumătate a anului 2023, dar ar putea, de asemenea, să se extindă până în 2024.

”Modul în care va fi gestionată reducerea numărului de angajaţi va diferi în funcţie de practica locală a ţării. Scopul nostru este să gestionăm procesul în fiecare ţară cu corectitudine, respect, profesionalism şi în conformitate cu legislaţia locală a muncii. Orice impact asupra angajaţilor va fi mai întâi comunicat acestora”, a spus purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

Compania doreşte reducerea costurilor cu 9 miliarde de coroane suedeze, sau cu aproximativ 860 de milioane de dolari, până la sfârşitul anului 2023.

Ericsson a spus că se aşteaptă să înceapă să vadă efectul economiilor sale de costuri în al doilea trimestru al acestui an.

 

Citeste si alte articole: