Genunchiul lui Nole. Călcâiul lui Ahile al sportului alb

Genunchiul lui Djokovic dezvăluie de fapt zona...

Mai multe restaurante din Aeroportul Otopeni, închise temporar de ANPC

Restaurante închise ANPC a închis temporar mai multe...

Ciolacu: „Va fi o reformă fiscală”

Anunțul premierului Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni,...

Primăria Timișoara va lansa o nouă ediție a bugetului participativ

Din OrasPrimăria Timișoara va lansa o nouă ediție a bugetului participativ

Primăria Timișoara organizează o nouă ediție a bugetului participativ, prin care cetățenii care au idei de proiecte comunitare pot propune soluții pentru oraș. Anul acesta, municipalitatea a adus câteva noutăți, care sunt incluse într-un proiect de hotărâre de consiliu local aflat în consultare publică. Pentru fiecare proiect propus în cadrul campaniei de bugetare participativă, se poate aloca o sumă de maxim 500.000 lei, la nivelul întregului oraș, cu o alocare totală de 3.000.000 lei. În zonele marginalizate, suma maximă alocată per proiect este de 300.000 lei, cu o alocare totală de 1.200.000 lei.

Bugetul participativ din acest an vine cu câteva modificări, inclusiv un instrument de sprijinire a comunităților dezavantajate. Se alocă o sumă suplimentară de 1,2 milioane de lei pentru proiecte de sprijin care vizează patru Zone Urbane Marginalizate (ZUM), Fratelia, Ronaț, Polonă și Kuncz. Pentru a da prioritate școlilor dezavantajate, proiectele de dotare care nu sunt incluse în alocările bugetare ale municipiului Timișoara vor fi disponibile doar pentru cele patru zone marginalizate. În plus, de anul acesta se vor organiza cel puțin trei ateliere în fiecare dintre cele patru ZUM, pentru a identifica și îmbunătăți propunerile pentru comunitățile din aceste zone. Aceste Zone Urbane Marginalizate au fost identificate pe baza cercetărilor realizate de Direcția de Asistență Socială Timișoara și sunt incluse în strategia de dezvoltare a serviciilor sociale din oraș.

„Cetățenii știu cel mai bine care sunt lucrurile pe care ar vrea să le îmbunătățească în zona în care locuiesc, acolo unde merg la școală sau în apropierea locului de muncă. Așa că alocăm și anul acesta o sumă consistentă cu care punem în practică idei de proiecte primite de la timișoreni și care sunt votate de comunitate. Anul acesta, creștem suma maximă acordată fiecărui proiect și facem câteva schimbări importante. Vrem să încurajăm timișorenii să vină cu propuneri de proiecte pentru zonele din oraș considerate defavorizate, și pentru asta alocăm o sumă dedicată. Campania de anul trecut a strâns peste 19.000 de voturi și ne așteptăm ca, și în acest an, entuziasmul cetățenilor și al societății civile timișorene să fie la cote ridicate”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În anul 2022, campania de bugetare participativă s-a încheiat cu 8 proiecte câștigătoare, alese prin vot de cetățeni. Perioada de implementare a acestor proiecte este de 1-2 ani, iar stadiul implementării poate fi urmărit online pe https://decidem.primariatm.ro/bp.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat online la adresa:

Citeste si alte articole: