Primăria Timișoarei vrea să majoreze bursele elevilor cu două milioane de lei

Din OrasPrimăria Timișoarei vrea să majoreze bursele elevilor cu două milioane de lei

Bugetul local alocat pentru bursele elevilor din Timișoara urmează să fie majorat cu două milioane de lei, ajungând la aproape 19 milioane de lei. Consiliul local va vota un proiect de hotărâre pentru aprobarea acestei majorări.

Bursele oferite elevilor sunt împărțite în patru categorii: performanță, merit, studiu și sociale. Cuantumul acestora este stabilit în conformitate cu legislația națională. Bursa pentru performanță este de 500 de lei lunar, pentru merit este de 200 de lei lunar, iar pentru studiu este de 150 de lei lunar, aceste burse fiind acordate pe o perioadă de 9 luni.

Bursa socială este acordată pe o perioadă de 12 luni și este de 200 de lei pe lună. Suma totală alocată în proiect este de 18.932.000 de lei, din care 18.394.000 de lei sunt repartizate din sume defalcate din TVA, iar 538.000 de lei au fost aprobate de consiliul local pentru majorarea cuantumului burselor sociale cu 20 de lei/bursă.

Fiecare unitate de învățământ va putea acorda în totalitate toate categoriile de burse: burse sociale (pentru cei bolnavi, orfani și cu venituri foarte mici), burse de studiu, burse de performanță și burse de merit, în conformitate cu listele transmise de unitățile de învățământ.

Citeste si alte articole: