Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

Lucian Bode: Proiectele de investiţii prin PNRR – o prioritate instituţională pentru MAI / 25 de noi contracte semnate / Ce presupun lucrările

EconomieLucian Bode: Proiectele de investiţii prin PNRR – o prioritate instituţională pentru MAI / 25 de noi contracte semnate / Ce presupun lucrările

”Am înmânat astăzi, în prezenţa colegului meu Cseke Attila, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi a conducerii MAI, 25 de contracte de finanţare pentru proiectele aprobate prin PNRR, Componenta 5 – Valul Renovării, proiecte în valoare de peste 38 de milioane de euro, reprezentanţilor structurilor MAI care derulează aceste investiţii. Acest lot de proiecte cuprinde 8 inspectorate judeţene de poliţie, 3 inspectorate judeţene de jandarmi, 7 inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă, 2 prefecturi şi 2 centre de recuperare/refacere a capacităţii de muncă pentru personalul MAI”, a  anunţat, marţi, Lucian Boloş.

Potrivit acestuia, în cadrul apelurilor PNRR deschise de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, structurile MAI au cele mai multe proiecte câştigate pe Componenta 5 între autorităţile publice locale, cu 98 de proiecte depuse, în valoare de peste 157 milioane de euro, fiind aprobate 73 de contracte de finanţare, în valoare de 116 milioane euro.

”Proiectele de investiţii propuse de MAI prin PNRR vizează implementarea unor soluţii de creştere a eficienţei energetice a clădirilor. Sunt investiţi care vor conduce la gestionarea inteligentă a energiei, la scăderea consumului anual de energie finală din surse convenţionale, asigurând, totodată, o rezistenţă crescută la dezastre a acestor imobile.Dar, ce este şi mai important, este faptul că ele vor genera un impact pozitiv în comunităţile respective, pentru că beneficiarii finali ai intervenţiilor propuse de MAI sunt cetăţenii României, prin îmbunătăţirea serviciilor oferite de structurile ministerului”, a mai transmis ministrul de Interne.

Acesta a precizat că încurajează astfel de iniţiative care au drept scop asigurarea de condiţii decente şi moderne de muncă.

”Felicit echipele din cele două ministere care s-au implicat în acest proces deloc simplu, iar beneficiarilor le doresc succes în implementare”, a mai afirmat Bode.

 

 

Citeste si alte articole: