România: consumul de droguri a coborât la vârsta de 9 – 10 ani

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...

Actele necesare pentru înscrierea la liceu 2024

În perioada 25 – 30 iulie 2024,...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români...

Discursul lui Vladimir Putin după un an de război. Țarul de la Kremlin anunță vremuri grele și schimbări extraordinare. Live text

ExterneDiscursul lui Vladimir Putin după un an de război. Țarul de la Kremlin anunță vremuri grele și schimbări extraordinare. Live text

Vladimir Putin a susținut discursul în fața Parlamentului Rusiei, acuzând Occidentul pentru războiul pe care l-a declanșat în Ucraina, El și-a început cuvântarea anunțând vremuri grele și schimbări extraordinare la nivel global, Promovat intens de propaganda rusă, toată lumea se așteaptă ca discursul lui Vladimir Putin să prezinte evoluțiile armatei sale de pe frontul din Ucraina. El a făcut o trecere în revistă așa ziselor motive care l-au determinat să declanșeze invazia de anul trecut. Nu a scăpat nimic, de la înarmarea Ucrainei și până la înființarea unor așa zise laboratoare de arme chimice de către americani.

Live text: Vladimir Putin a susținut discursul mult așteptat în fața Parlamentului Rusiei, de la Moscova. El a anunțat mari schimbări la nivel global.

„Ne așteaptă niște schimbări extraordinare în întreaga lume, care vor determina viitorul lumii. Fiecare dintre noi este responsabil pentru ceea ce se va întâmpla”, a spus Vladimir Putin

El a acuzat Occidentul că a închis ochii la crimele făcute de Ucraina în Donbas. Vladimir Putin a reluat scenariile în care Ucraina ar fi solicitat arme nucleare și a vorbit din nou despre amplasarea laboratoarelor de arme biologice.

Vladimir Putin acuză Occidentul că a elaborat un proiect de eliminare a Rusiei și folosește pentru aceasta Ucraina ca un instrument. Vom fi nevoiți să îndepărtăm această amenințare de la granița Rusiei. Scopul Vestului este de a distruge Rusia pentru totdeauna.

Putin susține că poporul ucrainean a devenit „ostaticul stăpânilor lor occidentali”, care au ocupat țara politic, economic și militar și susține că regimul de la Kiev nu le servește interesul național. El a spus că Occidentul încearcă să transforme un conflict local într-un conflict global și că Rusia va reacționa în mod corespunzător.

„Ei au început războiul și noi am folosit forța pentru a-l opri”, susține liderul rus.

Vladimir Putin susține că Occidentul va încerca să distrugă societatea rusă, iar el este obligat să protejeze generațiile tinere.

„Suntem un popor multinațional, format din oameni care au înțeles sensul acțiunilor noastre din operațiunea specială. Îi protejăm pe oamenii din Donbas. Este un act de patriotism”, a spus Vladimir Putin.

Putin anunță un mare program de dezvoltare economică a celor patru regiuni anexate anul trecut.

Vladimir Putin compară războiul din Ucraina cu cel de-al doilea Război Mondial și vorbește despre sacrificiile pe care le-au făcut rușii.

Vladimir Putin a anunțat un fond social de stat pentru asistența veteranilor și rudelor celor care luptă în Ucraina. Banii ar trebui alocați fiecărei familii care a pierdut membri în război și veteranilor care au suferit din cauza operațiunii speciale.

Vladimir Putin susține dezvoltarea armatei

Putin vorbește despre un plan de dezvoltare a forțelor armate 2021 – 2022. Dezvoltarea pe viitor a forțelor armate trebuie să beneficieze de experiența obținută pe câmpul de luptă. Potrivit liderului de la Kremlin, cei care au luptat în Ucraina trebuie să fie o rezervă de cadre militare care să stea la dezvoltarea viitoare a armatei ruse.

El spune că vor fi implementate cele mai moderne tehnologii pentru a crește eficiența în luptă a forțelor militare. Pune accent pe creșterea ritmului de producție a armelor moderne, pentru a face față comenzilor la nivel de stat. Vor fi lansate programe speciale de înarmare.

Vladimir Putin vorbește despre facilități acordate celor care lucrează în industria de armament.

Vladimir Putin, despre sancțiunile occidentale

Vladimir Putin susține că sancțiunile nu au afectat Rusia. Potrivit spuselor sale, dimpotrivă, țările occidentale au de suferit din cauza sancțiunilor. El vorbește despre criza energetică, despre închiderea companiilor occidentale și sărăcirea populației. Vladimir Putin acuză Occidentul că încearcă să destabilizeze Rusia din punct de vedere economic, însă nu a reușit acest lucru. El vorbește despre protecția cetățenilor ruși și vorbește despre un pachet de măsuri în valoare de 3 miliarde de ruble pentru susținerea economiei ruse.

Produsul Intern Brut al Rusiei nu scăzut în 2022, iar economia a crescut cu aproximativ 10% susține Putin. În război, bugetul rus s-a dublat mai spune Vladimir Putin datorită tranzacțiilor cu „țările prietene”. El spune că dolarul american are de suferit, iar nu economia rusă.

Multe industrii și-au crescut producția, iar agricultura rusească este foarte puternică. Am bătut recordul de peste 100 de milioane de tone de cereale, anul trecut. Rusia se laudă că va exporta 60 de milioane de tone de cereale în acest an.

„Nu am permis să apară sincope pe piața muncii. Iar piața muncii de la noi este mult mai confortabilă decât cea din alte țări din Vest. Șomajul a scăzut la un minim istoric 3,7%”, a spus Vladimir Putin.

Vladimir Putin susține că modelul economic rusesc este un succes. Continuând tema economică, Putin a spus că dorește să construiască un sistem sigur de plăți internaționale care să reducă dependența de Occident.

„Vrem să aducem economia noastră la un nou nivel, Pentru că totul se schimbă rapid. Este un moment al oportunităților, iar de felul în care vom face acest lucru va depinde viitorul nostru”, a spus Vladimir Putin.

Rusia se orientează spre Asia

Vladimir Putin vorbește despre dezvoltarea infrastructurii din Rusia care să strângă relațiile cu statele din Asia. El a vorbit despre o nouă orientare a Rusiei, spre Asia, iar acest lucru trebuie să se facă prin dezvoltarea infrastructurii rutiere și de căi ferate. Vladimir Putin a făcut referire la dezzvoltarea autostrăzilor de la Moscova la Kazan și cu Mongolia și China, pentru a spori conexiunile Rusiei cu Asia de Est. El dorește să dezvolte un coridor internațional nord-sud, îmbunătățind legăturile cu India, Iran și Orientul Mijlociu. Modernizarea căilor ferate și îmbunătățirea rutelor de transport maritim din nord fac parte din planurile sale.

Vorbește despre dezvoltarea unui program de construcții de locuințe, dar și despre acordarea unor facilități pentru cei care doresc să-și achiziționeze o casă. În acest sens a făcut referire la credite ipotecare pentru populație cu dobânzi reduse.

Vladimir Putin a vorbit despre schimbarea fiscalității pentru companiile inovatoare. Firmele vor benficia de facilități fiacale care trebuie integrate în legislație.

„Din acest an companiile rusești își pot reduce contribuțiile aferente impozitului pe profit. Pentru fiecare rublă investită în industria IT va fi o reducere de 1,5 ruble. Aceste facilități trebuie extinsă pentru achiziția de soluții rusești în domeniul tehnologic”, a mai spus Vladimir Putin.

El a vorbit despre noi resurse de finanțare a investițiilor, spunând că Rusia nu trebuie să se împrumute la instituțiile externe.

Putin anunță închiderea economiei rusești

Vladimir Putin vorbește despre închiderea economiei rusești și reorientarea ei spre interior. El a vorbit despre măsuri de încurajare a cetățenilor să investească în țară și să folosească instrumente de economisire internă. Vladimir Putin vorbește despre controlul pe care statul trebuie să-l exercite în economia internă. El vorbește despre un proces de „des-offshorizare” a economiei.

După căderea Uniunii Sovietice, economia națională a început să se orienteze spre modelele din vest pentur că mediul de afaceri era orientat spre obținerea unui profit rapid. Acest lucru a dus la vânzarea de resurse, petrol, gaze, lemn și nu s-a ajuns la investiții interne.

Vladimir Putin a recunoscut că tehnologia occidentală este mult mai modernă. El a vorbit despre un mare flux de materie primă care a ieșit din Rusia și care nu mai trebuie să continue.

Atac la oligarhii ruși care și-au exportat profiturile
Vladimir Putin a acuzat oligarhii care au văzut în Rusia doar o sursă de câștig și au plecat peste hotare. Putin susține că le-a transmis acestora să-și salveze banii ca să nu-i piardă. El a mai spus că rușilor de rând nu le pasă de cei care și-au pierdut banii din conturi și proprietățile din cauza sancțiunilor occidentale.

„Niciunul dintre cetățenii simpli ai țării lor nu a fost mâhnit de cei care au pierdut conturi bancare masive în Occident din cauza problemelor. Nimănui nu i-a părut rău de cei care au pierdut palate și iahturi”, a adăugat Vladimir Putin.

El le-a transmis oligarhilor că sunt străini de mâna a doua în Occident și le-a cerut să revină în țară și să acționeze ca adevărați antreprenori în Rusia. Putin le-a spus că trebuie să înțeleagă că viitorul este în Rusia și trebuie să-și investească profiturile aici.

„Cei care au probleme în Vest să nu se mai umilească să-și ceară banii, iar cel mai important este să nu vă blocați în trecut ci să încercați să vă reconstruiți munca. Să lansați noi proiecte în Rusia, să investiți în țară, iar capitalul vostru va beneficia de recunoașterea oamenilor”, a spus Vladimir Putin.

Vladimir Putin vorbește despre reforma sistemului de educație și despre protecția mediului, anunțând mari proiecte de finanțare a sistemului de învățământ și de ecologizare a anumitor zone.

Rusia refuză inspecțiile la instalațiile nucleare strategice

Vladimir Putin a vorbit despre acordul de control a sistemelor de energie nucleară. El a acuzat Vestul că dorește să inspecteze sistemele de energie nucleară. El a precizat că nu va permite inspectarea instalațiilor nucleare. El a spus că SUA și Occidentul și-a propus să distrugă strategic Rusia și drept urmare, nu va permite o astfel de inspecție a instalațiilor nucleare strategice.

Vladimir Putin a mai spus că și Marea Britanie și Franța dețin arsenale nucleare care sunt îndreptate împotriva Rusiei, nu doar SUA.

Putin a afirmat că relațiile politice dintre SUA și Rusia s-au degradat după 1990 și acuză America pentru acest lucru. El a spus că SUA a distrus arhitectura mondială construită după al doilea Război Mondial. Putin a spus că Statele Unite au încercat să-și impună dominația în lume fără să țină cont de interesele Rusiei. Vladimir Putin a spus că Rusia nu se va retrage din acordul de securitate, dar că acesta nu mai funcționează.

Vladimir Putin acuză SUA că-și modernizează arsenalul nuclear și spune că Rusia va proceda la fel.

Vladimir Putin despre situația de pe front

Vladimir Putin a vorbit că Rusia traversează vremuri dificile și spune că își va apăra „unitatea și patria”. El face referire din nou la operațiunea specială pentru apărarea Donbasului. El a mai arătat că rugăciunile trebuie să meargă spre cei care luptă în Ucraina. Vorbește despre lupta militarilor ruși și spune că aceștia sunt susținuți de întreaga populație rusă.

Vladimir Putin face referire la susținerea de care se bucură militarii de pe front din partea populației, de donațiile pe care le primesc, de scrisorile transmise de elevi.

„Luptătorii noștri sunt inspirați și emoționați atunci când oameni cu venituri mici se alătură celor care contribuie la susținerea luptătorilor și a refugiaților din zonele de front”, a spus Vladimir Putin.

El și-a încheiat discursul, care a durat aproape două ore, amintind despre unitatea Rusiei și a poporului rus care va răspunde oricărei provocări.

Discursul lui Vladimir Putin este așteptat cu interes nu doar în Rusia, unde a fost promovat intens de propagandă, ci și de restul lumii. Toată lumea dorește să afle care sunt planurile Kremlinului în legătură cu viitorul războiului din Ucraina. De asemenea, el este așteptat să treacă în revistă situația economică a țării, aflată sub sancțiunile occidentale.

Vladimir Putin urmează să-i pună la curent pe ruși, de la tribuna parlamentului de la Moscova, cu viziunea sa în legătură cu mersul „operațiunii militare speciale”, așa cum numește războiul din Ucraina. Majoritatea rușilor sunt curioși să afle, din acest discurs, care vor fi intențiile lui Putin pentru următoarele luni, relatează Reuters.

De asemenea, el va prezenta propria viziune cu privire la situaţia internaţională şi va expune viziunea sa asupra dezvoltării Rusiei după ce Occidentul i-a impus sancţiuni radicale.

Discursul a fost programat să înceapă la ora 09.00 GMT în centrul Moscovei, ora 11.00, ora României.

Războiul, tema centrală a discursului de la Moscova

Vladimir Putin se va adresa membrilor celor două camere ale parlamentului, comandanţilor militari, dar și soldaților, la aproape un an după ce a trimis trupe în Ucraina. Războiul pe care l-a declanșat în țara vecină a provocat cea mai mare confruntare cu Lumea democratică, de la finalul Războiului Rece.

„Într-un moment atât de crucial şi foarte complicat al dezvoltării noastre, al vieţii noastre, toată lumea aşteaptă un mesaj în speranţa de a auzi o evaluare a ceea ce se întâmplă, o evaluare a operaţiunii militare speciale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la televiziunea de stat.

Conflictul din Ucraina este de departe cel mai mare pe care Kremlinul l-a declanșat de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, în Europa. Vladimir Putin și-a bazat întreaga construcție și planurile pe lipsa de reacție a țărilor democratice, dependente în mare măsură de gazul și petrolul rusesc. Nu doar că acest pariu nu i-a reușit, iar statele europene democratice au sărit în ajutorul Ucrainei, dar acest moment a pus capăt și dependenței europene de energia rusească.

Rusia a pierdut Occidentul

Statele europene au căutat noi furnizori de gaze și petrol și au accelerat trecerea către alte forme de energie.

Mai mult liderii democratici au conștientizat că o victorie a lui Vladimir Putin în Ucraina ar însemna finalul ordinii mondiale bazate pe tratate și reglementări internaționale, stabilite la finalul celui de-al doilea Război Mondial. Drept urmare, aceștia, între care și președintele Joe Biden, susțin că Rusia trebuie să piardă războiul.

Forţele ruseşti au suferit deja trei răsturnări majore pe câmpul de luptă de când a început războiul, dar controlează încă aproximativ o cincime din Ucraina. Sute de mii de oameni au murit, iar Putin, în vârstă de 70 de ani, susține că Rusia duce o bătălie existenţială cu Occidentul.

Citeste si alte articole: