România: consumul de droguri a coborât la vârsta de 9 – 10 ani

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...

Actele necesare pentru înscrierea la liceu 2024

În perioada 25 – 30 iulie 2024,...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români...

Un nou sprijin pentru Ucraina. Japonia anunță un pachet de 4,6 miliarde de lire sterline

ExterneUn nou sprijin pentru Ucraina. Japonia anunță un pachet de 4,6 miliarde de lire sterline

Ucraina are parte de un nou ajutor în lupta sa împotriva Rusiei. Autoritățile din Japonia a anunțat recent acordarea unui nou pachet de 4,6 miliarde de lire sterline.

Japonia premierul Fumio Kishida a spus în cadrul unui forum global din Tokyo că va marca și prima aniversare a războiului prin organizarea unui summit G7 online cu participarea președintelui ucrainean.

De asemenea, Fumio Kishida a subliniat că Ucraina suferă în continuare de pe urma invaziei ruse și că poporul său are nevoie de ajutor pentru a-și reconstrui viața de zi cu zi.

Atacul Rusiei este o provocare pentru întreaga ordine internațională bazată pe reguli

Acesta a adăugat că atacul Rusiei este o provocare pentru întreaga ordine internațională bazată pe reguli care pune capăt erei post-Război Rece, conform news.sky.com

În calitate de președinte al G7 din acest an, Kishida a declarat că va organiza un summit online căruia i se va alătura vineri Volodimir Zelenski.

Trebuie menționat că va fi prima dată când Kishida va găzdui un summit G7.

Japonia s-a alăturat SUA și națiunilor europene în sancționarea Rusiei

Japonia s-a alăturat SUA și națiunilor europene în sancționarea Rusiei pentru invazia sa și în furnizarea de sprijin umanitar și economic pentru Ucraina.

Aceasta a reacționat rapid din cauza temerilor legate de posibilul impact pe care războiul l-ar putea avea în Asia de Est, unde armata Chinei a devenit din ce în ce mai asertivă și a escaladat tensiunile în jurul Taiwanului.

Amintim că Japonia a acordat deja Ucrainei împrumuturi de peste 70 de miliarde de yeni, respectiv 432 de milioane de lire sterline, sub formă de asistență economică de urgență și a acceptat peste 2.000 de ucraineni strămutați.

Sancțiunile occidentale aplicate Federației Ruse s-au simțit puternic în mai multe domenii

În altă ordine de idei, sancțiunile occidentale aplicate Federației Ruse, după invazia Ucrainei, s-au simțit puternic în mai multe domenii, în special în industria auto. Pe fond, rușii au început să cumpere mașini second hand din Japonia.

Cheltuielile pentru mașini noi în Rusia s-au înjumătățit anul trecut, în condițiile în care industria auto a resimțit din plin sancțiunile occidentale din cauza conflictului din Ucraina, producția a scăzut, prețurile au crescut, iar cumpărătorii s-au orientat către modele second-hand mai ieftine.

În timp ce analiștii continuă să dezbată eficacitatea generală a restricțiilor economice impuse Rusiei, nu există nicio îndoială că acestea au afectat puternic industria sa auto, care se baza în mare măsură pe producătorii străini și pe piesele importate. 

Citeste si alte articole: