Compania de investiții Encore Capital a făcut 170 de achiziții imobiliare în 6 luni

ImobiliareCompania de investiții Encore Capital a făcut 170 de achiziții imobiliare în 6 luni

Societatea de investiții Encore Capital Trust (ECT) a făcut 170 de achiziții și a atras capitaluri de aproximativ 5,1 milioane de euro în primele șase luni de activitate, cu un randament mediu anualizat de peste 20%.

Capitalul a fost atras de la un număr de 27 de antreprenori și manageri de succes din mediul de business local, printre care Dan Șucu (fondator Mobexpert), Marius Hanganu (co-fondator Tremend Software), Iosif Szavuj (fondator Ines Group), Silviana Berciu (fondator BDG Import și Loft) sau Cristian Becheanu (fondator farmaciile Arta).

Compania a plasat până în prezent aproximativ jumătate din fondurile atrase, în precontractarea a 170 de active imobiliare. Cea mai mare parte a acestora este formată din apartamente si parcări amplasate în nouă proiecte rezidențiale, tichetul mediu al investițiilor realizate fiind de aproximativ 290.000 de euro.

”În ciuda tensiunilor geopolitice și a temerilor privind efectele inflației asupra creșterii economice, piața rezidențială a dovedit reziliență în 2022, dacă ne uităm la numărul de tranzacții și la evoluția stabilă a prețurilor. Investitorii au preferat prezervarea capitalului în schimbul randamentului real negativ, aproape toate fondurile de investiții, indiferent de clasele de active alocate, fie că vorbim de acțiuni, obligațiuni sau alte clase de active, înregistrând performanțe sub rata inflației. Pe măsură ce presiunea inflației scade, ne așteptăm ca apetitul la risc să revină și investitorii să realoce capital dinspre depozitele bancare și titlurile de stat către economia reală și 2023 să devină cel mai bun moment de investiții pe termen mediu și lung”, a declarat Robert Butoi, CFA, director executiv al Encore Capital Trust.

Politica de investiții a ECT este concentrată pe șase linii de activitate, principalele fiind reprezentate de achiziționarea de unități în proiecte aflate în stadii incipiente de dezvoltare pe segmentul rezidențial, la un preț preferențial, parteneriate de tip equity, care presupun participarea cu capital la procesul de dezvoltare al unui proiect și valorificarea produsului finit, achiziționarea de active imobiliare cu scopul obținerii unui randament din exploatare și achizițiile de tip iBuyer pe piața rezidențială secundară.

Compania își propune ca pe termen mediu să ajungă la un portofoliu de investiții de zeci de milioane de euro, plasați pe toate segmentele pieței imobiliare.

Encore Capital Trust a fost fondată și este condusă de o serie de antreprenori și manageri cu o vastă experiență pe piața imobiliară și în mediul de afaceri local.

Bazele companiei au fost puse de Cosmin Savu-Cristescu, managing director al grupului Redport Capital, un important dezvoltator imobiliar local și de Andrei Sârbu, CEO al companiei de consultanță imobiliară SVN Romania, una dintre principalele companii de profil și compania de consultanță cu cea mai amplă activitate pe segmentul rezidențial.

Din echipa de management a companiei mai fac parte și Bogdan Gubandrudirector de investiții – fiind unul dintre cei mai experimentați consultanți imobiliari specializați pe segmentul de tranzacții de investment, implicat în vânzarea proiectelor de birouri America House, Floreasca Park și The Light One,  Amalia Dîrle – director financiar, după o carieră de peste 12 ani în sistemul bancar, dintre care ultimii cinci pe segmentul private banking în cadrul BRD GSG, Victor Vremera – director de dezvoltare și achiziții, cu o experiență de peste nouă ani în cadrul unor companii precum Coldwell Banker, Metropolitan și SVN Romania, precum și Elena-Diana Nedelcu – director juridic, avocat partener în cadrul SCPA Savu-Cristescu și Asociații, cu o experiență de peste 7 ani în proiecte complexe, tranzacții de investiții și proiecte imobiliare, asistând și reprezentând un portofoliu semnificativ de clienți naționali și internaționali.

Encore Capital Trust beneficiază de un Advisory Board format din consultanți și economiști, printre care se află Liviu Arnăutu, fondator și partener al administratorului de active Atlas Asset Management, Adrian Codirlașu, vicepreședinte CFA Romania și conferențiar universitar DOFIN în cadrul ASE, Ruxandra Jianu, partener Biris Goran, Bogdan Belciu, co-fondator și partener al companiei de consultanță Valorem Business Advisors sau Bogdan Iliescu, fondator si partener BI Corporate Finance.

Citeste si alte articole: