Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

Acţiunile austriecilor de la Raiffeisen Bank International au scăzut cu peste 7%

EconomieAcţiunile austriecilor de la Raiffeisen Bank International au scăzut cu peste 7%

Acţiunile austriecilor de la Raiffeisen Bank International au scăzut cu peste 7% la debutul tranzacţiilor de luni dimineața. Căderea este cauzată de anunțul că banca a recunoscut că a primit o solicitare de la Biroul de control al activelor străine al Departamentului Trezoreriei SUA (OFAC), cu privire la afacerile sale din Rusia, transmite Reuters.

 

Raiffeisen Bank International (RBI) operează în Rusia încă de la prăbuşirea fostei URSS şi în prezent este a zecea mare bancă din Rusia în funcţie de active. Anul trecut, Raiffeisen a înregistrat un profit net de aproximativ 3,8 miliarde de euro, datorită în mare parte unui plus de profit de două miliarde de euro de pe urma afacerii sale din Rusia.

Vezi și Raiffeisen Bank SA plătește clienților 19 milioane de euro în urma deciziei Înaltei Curți

Vineri, grupul bancar austriac a informat că, în luna ianuarie, a primit o solicitare de la OFAC pentru „a clarifica operaţiunile cu plăţi şi procesele aferente menţinute de RBI în contextul recentelor evoluţii legate de Rusia şi Ucraina”. OFAC a cerut, astfel, Raiffeisen să-şi detalieze expunerea la Rusia, zona Donbas, Ucraina şi Siria, inclusiv tranzacţiile şi activitatea anumitor clienţi, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. OFAC a solicitat un răspuns, până în februarie, iar avocaţii Raiffeisen negociază o extindere, angajându-se să trimită informaţiile în trei tranşe, în aprilie, mai şi iunie, susţin sursele.

De la debutul războiului din Ucraina, în luna februarie a anului trecut, şi până în prezent, titlurile Raiffeisen Bank International au înregistrat un declin de 19%.

Directorul general al Raiffeisen, Johann Strobl, afirma recent că examinează opţiunile privind afacerea din Rusia, dar a subliniat că orice mişcare e complicată, după ce anterior declarase că banca „nu este un stand de cârnaţi”, care poate fi închis peste noapte.

Raiffeisen Bank activează pe piaţa bancară din România de 25 de ani, deservind peste 2,3 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are 4900 de angajaţi 295 de unităţi, 1131 ATM&MFM şi 27.000 POS-uri.

Citeste si alte articole: