Sediul Infocentrului turistic al municipiului Timișoara se mută într-un alt spațiu

Din Oras Sediul Infocentrului turistic al municipiului Timișoara se mută într-un alt spațiu

La doar o zi de la deschiderea oficială a evenimentului TM2023, Primăria municipiului Timișoara a anunțat că Infocentrul turistic se va muta în Piața Libertății, la parterul Primăriei Vechi. În următoarele două luni, începând cu data de 21 februarie, spațiul de pe strada Alba Iulia va fi renovat, iar acesta va fi transformat într-un spațiu expozițional.

Se intenționează să se pună în evidență elementele tradiționale ale clădirii în care se afla Infocentrul. Astfel, placajele din gips carton de pe tavan și pereți vor fi îndepărtate, iar tencuielile recente vor fi curățate. Cele două spații de la adresa str. Alba Iulia nr. 2 vor fi unite pentru a crea un singur spațiu mare și vizibil, care va fi folosit atât pentru Infocentrul turistic, cât și pentru prezentări și expoziții de dimensiuni reduse.

În timpul lucrărilor, Infocentrul turistic va fi mutat în sediul Asociației pentru Promovarea Timișoarei, situat la parterul Primăriei Vechi, în Piața Libertății, la dreapta intrării în Facultatea de Muzică și Teatru. Noua locație este semnalizată corespunzător pentru a fi găsită cu ușurință.

Firma timișoreană Nedex Grup SRL a câștigat licitația organizată de Primăria Municipiului Timișoara pentru realizarea lucrărilor de renovare la clădirea Infocentrului turistic. Valoarea ofertei a fost de 487.216,52 lei, fără TVA. Cu toate acestea, autoritățile locale doresc să sublinieze că Infocentrul turistic al Primăriei Municipiului Timișoara a fost deschis pe parcursul celor trei zile care au marcat debutul programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.

În aceste trei zile, aproximativ 290 de persoane, atât localnici cât și turiști, au vizitat Infocentrul pentru a afla informații despre evenimentul de deschidere a programului Timișoara 2023, precum și materiale promoționale, restaurante cu specific local și atracții turistice din jurul orașului. Printre turiștii internaționali care au beneficiat de serviciile Infocentrului s-au numărat germani, francezi, sârbi, greci, luxemburghezi și japonezi. De asemenea, mulți locuitori ai Timișoarei au vizitat centrul pentru a afla detalii despre programul Capitalei Europene a Culturii pentru lunile următoare.

Citeste si alte articole: