Primarul Dominic Fritz spune că la evenimentele de deschidere a anului Timişoara – Capitală Europeană a Culturii au participat 60.000 de oameni

Din OrasPrimarul Dominic Fritz spune că la evenimentele de deschidere a anului Timişoara – Capitală Europeană a Culturii au participat 60.000 de oameni

Primarul Dominic Fritz a declarat că peste 60.000 de oameni au participat la evenimentele de deschidere a anului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, care au inclus 130 de evenimente organizate în 32 de locații. După un weekend de deschidere a Timișoarei 2023 aproape perfect, primarul a exprimat bucuria sa pentru succesul evenimentelor și numărul mare de participanți.

“A fost un weekend în care Timișoara și timișorenii au strălucit pentru Europa întreagă. Am arătat de ce merităm acest titlu: suntem un oraș viu, creativ, primitor și divers. Primele cifre arată peste 60.000 de participanți la evenimentele organizate în 32 de locații zilele astea. Peste tot a fost plin”, a spus Fritz.

El a spus şi cine are principalele merite penntru cele trei zile reușite.

“Mă înclin în fața creativității și energiei organizatorilor care au pus în scenă 130 de evenimente culturale în 3 zile. Le mulțumesc tuturor celor care au făcut ca tot acest angrenaj cultural să meargă ca pe roate: celor peste 1.000 de voluntari, sutelor de profesioniști în uniformă, colegilor mei de la Centrul de Proiecte, din Primăria Timişoara, de la Asociația Timişoara 2023, tuturor celor care au avut grijă ca serviciile publice să funcționeze. Iar, timișorenilor și vizitatorilor noștri le spun că acesta a fost doar începutul unui an în care ne așteaptă peste 1.000 de alte evenimente culturale care ne aduc împreună”, a mai spus edilul Timişoarei.

Citeste si alte articole: