Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

ONG: În loc să arunce în spaţiul public promisiuni fanteziste cu zero şanse de reuşită, n-ar strica dacă ministrul Grindeanu ar citi hârtiile pe care le semnează şi nu ar mai înghiţi termenele împinse de antreprenor şi/sau de oamenii din subordine

EconomieONG: În loc să arunce în spaţiul public promisiuni fanteziste cu zero şanse de reuşită, n-ar strica dacă ministrul Grindeanu ar citi hârtiile pe care le semnează şi nu...

”Să râdem cu Grindeanu: DEx6 Galaţi-Brăila gata în 2023. Pe 27 ianuarie ministrul ne anunţa triumfalist că Drumul Expres Galaţi-Brăila se va finaliza la sfârşitul acestui an. În loc să arunce în spaţiul public promisiuni fanteziste cu zero şanse de reuşită, n-ar strica dacă ministrul Grindeanu ar citi hârtiile pe care le semnează (precum AC nr. 65/20.12.2022) şi nu ar mai înghiţi pe nerăsuflate termenele împinse de antreprenor şi/sau de oamenii din subordine”, au scris, duminică, reprezentanţii Pro Infrastructură, pe pagina de Facebook.

Aceştia afirmă că, pe cei 10,77 kilometri ai DEx6 Galaţi-Brăila, prima autorizaţie de construire (AC) a fost dată în 24.12.2021 pe aproximativ 7 km dinspre Brăila.

”Pe restul dinspre Galaţi AC a fost semnată de Grindeanu şi emisă de MT în 20.12.2022 şi prevede un termen de execuţie de 24 luni. În capătul gălăţean se execută o structură-mamut de aproape 1,8 kilometri compusă din 4 segmente (…) O asemenea lucrare se construieşte în minim 18 luni, de unde şi termenul realist de 24 luni din autorizaţie şi din licitaţie/contract”, au precizat specialiştii organizaţiei.

Aceştia susţin că ”nici nu se pune problema să se finalizeze în 2023, având în vedere că AC abia a fost obţinută şi antreprenorul (UMB) abia a reuşit să intre (timid deocamdată) în teren pe această zonă”.

 

 

 

 

Citeste si alte articole: