Operațiune esuată a FSB. A oferit o sumă uriașă unui agent german al BND pentru a dezvălui locația HIMARS-urilor din Ucraina. Spionul a fost prins rapid

ExterneOperațiune esuată a FSB. A oferit o sumă uriașă unui agent german al BND pentru a dezvălui locația HIMARS-urilor din Ucraina. Spionul a fost prins rapid

Un presupus spion al Rusiei, angajat in cadrul Serviciului Federal de Informatii BND din Germania, intentiona sa dezvaluie FSB-ului, serviciul de securitate al Rusiei, locatia sistemelor de rachete HIMARS si a apararii antiaeriene IRIS-T din Ucraina, anunta revista germana Der Spiegel.

Publicatia scrie ca, in toamna anului trecut, FSB a incercat sa obtina date privind locatia artileriei si apararii antiaeriene ucrainene prin intermediul unui angajat al Serviciului Federal de Informatii al Germaniei, numit Carsten L., care a fost ulterior arestat.

Potrivit anchetei, ofiterul BND ar fi trebuit sa furnizeze FSB date GPS privind sistemele de rachete HIMARS, furnizate de Washington, si pentru sistemul de aparare aeriana IRIS-T, furnizat de Berlin.

„Persoane familiarizate cu acest caz spun ca este putin probabil ca astfel de date sa se fi scurs”, scrie ziarul.

Der Spiegel relateaza ca spionului i s-a oferit o „suma cu sase cifre” pentru a furniza informatii.

Spionul a fost arestat in decembrie, presa scriind atunci ca a prins un agent de informatii suspectat ca a transmis secrete de stat catre Rusia.

Citeste si alte articole: