Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Ce sunt cosmeticele organice?

MedicalCe sunt cosmeticele organice?

Cosmeticele organice sunt o alternativă bună pentru o frumusețe naturală. Acestea nu sunt un simplu capriciu, ci sunt o parte fundamentală a protecției mediului și a îngrijirii pielii. Aceste tipuri de produse și-au crescut vânzările prin beneficiile mari pe care le oferă, pe lângă faptul că sunt fabricate din materiale 100% naturale.

Oamenii își dau seama de substanțele chimice conținute în cosmeticele tradiționale, care pot provoca alergii ale pielii și daune mari ecologiei. Există mai multe studii care arată că unele ingrediente și elemente ale produselor cosmetice sunt neurotoxice, deci este mai bine să schimbați acele cosmetice cu unele organice.

Folosirea chimicalelor în cosmetice dăunează pielii, astfel încât producătorii de produse organice, precum și progresele științifice au găsit alternative la aceste substanțe chimice, cum ar fi extracte vegetale și uleiuri de aloe vera, jojoba, nucă de cocos, semințe de in, nuci de shea, nuci de cocos, ulei de argan, migdale și multe altele.

Cum să identificați cosmeticele organice?
De obicei, cosmeticele organice au etichete speciale, cum ar fi 100% naturale, 100% organice, produse vegane, printre altele. Puteți observa, de asemenea, pe eticheta ingredientelor, dacă produsul conține un anumit tip de produs chimic, acela nu este 100% organic. În plus, asigurați-vă că produsele cosmetice organice de calitate sunt achiziționate de la producători autorizați. De asemenea, acestea nu au fost testate pe animale, cruzimea față de animale este un act care nu se practică în cazul produselor organice.

Principalele beneficii ale cosmeticelor organice
Aceste produse au multiple avantaje care se reflectă direct asupra sănătății și frumuseții pielii. Iată o parte dintre beneficiile acestoraꓽ

Piele frumoasă și hidratată
Realizat din produse naturale, cum ar fi uleiuri, ceară și alte extracte, machiajul organic s-a dovedit a oferi mai multă strălucire și umiditate în piele, precum și nutrienți care fac pielea să se simtă revitalizată.

Fără iritații sau alergii
Deoarece nu conțin coloranți, parfumuri, substanțe chimice sau uleiuri artificiale, cosmeticele organice sunt hipoalergenice, adică nu creează alergii sau iritații ale pielii ori alte efecte secundare.

Avem grijă de planetă
Haideți să ajutăm mediul înconjurător prin folosirea acestor tipuri de produse naturale, împiedicăm marile fabrici din lume să continue să producă cosmetice cu substanțe chimice periculoase și, de asemenea, nu încurajăm testarea produselor pe animale.

Îmbunătățirea circulației
Nefiind fabricate din produse sintetice sau artificiale, produsele organice permite o circulație mai bună la nivelul pielii.

Zero acnee
Cosmeticele organice nu înfundă porii, deoarece substanțele naturale permit un finisaj mai natural fără a bloca porii, aspect ce conduce la apariția coșurilor.

Eficiență mai mare
La fel ca și produsele cosmetice tradiționale, cele organice ne protejează împotriva razelor UV, ca atare se pot utiliza în siguranță.

Sunt testate dermatologic și oftalmologic

Cele mai multe branduri efectuează testări dermatologice și oftalmologice ale produselor ce urmează să fie comercializate, prin urmare, cosmeticele organice nu prezintă riscuri pentru sănătate.

Pentru a fi considerate organice, aceste produse cosmetice trebuie să fie produse cu cel puțin 95% ingrediente naturale. Orice conținut de elemente chimice, hormonale sau industriale, în mai mult de 5%, va înceta să fie considerat produs organic.

Citeste si alte articole: