Cu ce periuță este bine să te speli pe dinți

MedicalCu ce periuță este bine să te speli pe dinți

Majoritatea oamenilor au o periuță normală pentru igiena dentară, în ciuda faptului că pe piață există și cea electrică. Dar dacă îți dorești o nouă periuță, noi îți spunem pe care să o alegi.

Specialiștii din domeniul stomatologiei explică care sunt diferențele dintre periuța de dinți normală și cea electrică. Iata ce trebuie să știi despre cele două instrumente:

Diferențele dintre periuța de dinți normală și periuța electrică

Atât periuța normală, cât și cea electrică prezintă avantaje și dezavantaje. Unele chestiuni pot să țină de preferințele personale și de aspecte precum vârsta sau starea generală de sănătate.

Indiferent ce fel de periuță folosești pentru a întreține igiena dentară, stomatologii recomandă spălarea dinților cel puțin de două ori pe zi, timp de două minute.

Spălarea regulată a danturii este cel mai eficient lucru pe care îl poți face pentru a menține sănătatea orală. Procedând astfel, te asiguri că elimini bacteriile ce conduc la formarea plăcii. Aceasta din urmă poate încuraja apariția cariilor dentare, precum și a bolilor la nivelul gingiilor.

Dacă vrei să cumperi o periuță de dinți potrivită pentru tine, ai ajuns la locul potrivit. Iată diferențele dintre periuța de dinți normală și periuța electrică, potrivit informațiilor furnizate de specialiștii din domeniul stomatologiei.

Cu toate că periuța electrică se bucură de popularitate în rândul pacienților din cabinetele stomatologice, în mod special în ultimii ani de zile, majoritatea folosesc periuța clasică de dinți. Chiar și dintre cei care aleg să încerce periuța electrică, mulți revin la instrumentul normal de curățare a danturii.

Care periuță de dinți e cea mai potrivită pentru tine

Una dintre principalele diferențe dintre periuța de dinți normală și cea electrică are legătură cu portabilitatea. O periuță de dinți clasică este mai ușor de depozitat și chiar de împachetat, în comparație cu cu cea electrică. Aceasta din urmă prezintă dimensiuni mai mari și necesită conectarea la priză sau schimbare bateriilor.

Periuța clasică de dinți are o presiune scăzută asupra dinților și a gingiilor, în comparație cu cea electrică. În cazul acesteia din urmă, presiunea exercitată asupra danturii nu este la fel de ușor de controlat. Stomatologii spun că, deseori, pacienții care folosesc periuța electrică prezintă probleme legate de sensibilitatea smalțului dentar.

În cazul utilizării unei periuțe clasice de dinți, durata periajului nu poate fi controlată cu ajutorul instrumentului. Periuțele electrice prezintă, în schimb, un program care impune utilizarea instrumentului timp de minimum două minute. Astfel, poți fi sigur că periajul durează suficient timp pentru a avea o dantură curată.

Citeste si alte articole: