Calendar Evaluare Națională: clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024

Calendarul pentru evaluările naționale la finalul claselor...

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin lege

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin...

Ucraina, reacție față de declarațiile lui Berlusconi la adresa lui Zelenski: „Un agitator VIP, care sărută mâinile murdare de sânge ale lui Putin”

ExterneUcraina, reacție față de declarațiile lui Berlusconi la adresa lui Zelenski: „Un agitator VIP, care sărută mâinile murdare de sânge ale lui Putin”

Silvio Berlusconi, fostul prim-ministru al Italiei, este din nou în centrul unei dispute diplomatice după ce a lansat un atac la adresa lui Volodimir Zelenski. Ucraina a reacționat față de afirmațiile făcute de politicianul italian.

Silviu Berlusconi este unul dintre protagoniștii unui nou scandal diplomatic. Fostul șef al guvernului din Italia a lansat un atac la adresa lui Volodimir Zelenski. Politicianul italian a spus că s-a întâlnit cu liderul de la Kiev doar pentru că era nevoit din cauza funcției pe care a avut-o. Ucraina a reacționat față de declarațiile lui Berlusconi prin vocea lui Mihailo Podoliak, consilierul principal al președintelui Zelenski.

Oficialul ucrainean a fost primul care a transmis un punct de vedere referitor la afirmațiile lui Berlusconi. Podoliak l-a numit pe fostul premier italian „un agitator VIP care dă la schimb reputația Italiei pentru prietenia lui cu Putin”. Consilierul președintelui ucrainean a continuat prin a spune că tot ceea ce declaă Berlusconi „face rău Italiei”.

Silvio Berlusconi, acuzat de relații mult prea strânse cu Vladimir Putin

Ministerul de externe ucrainean a emis un comunicat în care îl acuză pe fostul prim-ministru că a avut relații mult prea strânse cu Vladimir Putin. „Sărută mâinile murdare de sânge ale lui Putin”. Este important de precizat că guvernul italian s-a distanțat rapid de afirmațiile fostului premier. Executivul condus de Georgia Meloni a transmis că Italia „oferă un ajutor ferm și convins Ucrainei”.

Ministrul italian de externe, Antonio Tajani, este de mai mult timp unul dintre aliații lui Berlusconi. Și el a comentat declarațiile politicianului. Ministrul a subliniat că partidul fostului premier, Forza Italia, „a susținut mereu independența Ucrainei”. Nu este primul scandal de acest gen pe care îl provoacă Berlusconi.

Ultimul a avut loc în luna octombrie a anului trecut când a spus că liderul de la Kremlin i-a trimis 20 de sticle de s cu ocazia zilei sale de naștere, iar Berlusconi i-a dat în schimb mai multe sticle de vin italinescu. Georgia Meloni a spus, la finalul anului trecut că are de gând să viziteze Ucraina pentru a vorbi cu Zelenski în legătură cu relația Berlosconi-Putin, informează Euronews.

Citeste si alte articole: