Genunchiul lui Nole. Călcâiul lui Ahile al sportului alb

Genunchiul lui Djokovic dezvăluie de fapt zona...

Mai multe restaurante din Aeroportul Otopeni, închise temporar de ANPC

Restaurante închise ANPC a închis temporar mai multe...

Ciolacu: „Va fi o reformă fiscală”

Anunțul premierului Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni,...

Lupte grele la câțiva kilometri de Delta Dunării. Rusia, o nouă serie de bombardamente asupra Ucrainei

ExterneLupte grele la câțiva kilometri de Delta Dunării. Rusia, o nouă serie de bombardamente asupra Ucrainei

Zona din sudul Ucrainei a fost vizată de un atac cu rachete lansat din Marea Neagră, de pe nave de luptă, dar și avioane de bombardament, care au decolat din Est din Rusia.

Zona vizată de bombardament a fost Odesa și Insula Șerpilor. Potrivit lui Maksim Marcenko, guvernatorul Odesei, rușii au vizat obiective din regiune dar și Insula Șerpilor, unde întreaga infrastructură militară și civilă a fost distrusă.

După câteva luni de luptă, Rusia s-a retras de pe Insula Șerpilor, după ce toate instalațiile de artilerie și de apărare antiaeriană au fost distruse de aviația de vânătoare a Ucrainei.

”Noaptea trecută, rușii au atacat regiunea Odesa din avioane și din complexul de rachete de coastă de tip Bastion. Au fost înregistrate lovituri de rachete în zona de coastă. Nimeni nu a fost rănit”, a declarat oficialul ucrainean.

Insula Șerpilor lovită cu patru bombe

Potrivit lui Marcenko, asupra Insulei Șerpilor au fost lansate patru bombe de aviație, care nu au făcut mari stricăciuni.

De asemenea, guvernatorul Odesei le-a cerut oamenilor să nu posteze pe rețelele sociale, imagini cu obiectivele distruse de atacul rusesc, și nici despre locurile în care au căzut aceste rachete. Serviciile secrete rusești monitorizează rețelele sociale și comunică ulterior, forțelor armate informații cu privire la amploarea atacurilor și a pagubelor.

”Sper că toţi înțeleg acest lucru, așa că rog pe toată lumea să se abțină de la a comenta anumite momente care apar pe rețelele de socializare” – a scris Maksim Marcenko pe Telegram.

Comandamentul ucrainean confirmă atacul

”Ocupanții au bombardat insula Zmeiny”, denumirea din limba ucraineană a Insulei Șerpilor, se arată în comunicarea de dimineață a Comandamentului Armatei Ucrainei.

Potrivit acestei informări, Rusia a folosit două bombardiere Su-24M, care au aruncat patru bombe aeriene pe insulă.

”Inamicul a tras și trei rachete antinavă Onyx din complexul de rachete de coastă de pe teritoriul Crimeei, ocupate temporar și a lovit zona de coastă. Nu au fost victime sau răniți”, a informat Comandamentul.

Insula Șerpilor este un fost teritoriu românesc, pe care Stalin l-a alipit cu forța la Uniunea Sovietică. După destrămarea colosului de la răsărit, insula a devenit parte a teritoriului Ucrainei. insula serpilor, odesa, rusia, ucraina

Citeste si alte articole: