România: consumul de droguri a coborât la vârsta de 9 – 10 ani

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...

Actele necesare pentru înscrierea la liceu 2024

În perioada 25 – 30 iulie 2024,...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români...

Imigranți ascunși au fost prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera de vest

Din OrasImigranți ascunși au fost prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera de vest

Poliția de frontieră din Nădlac și Turnu au prins 122 de străini care încercau să treacă ilegal granița, ascunși în cinci mașini în ultimele 24 de ore. La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II din județul Arad, doi cetățeni români, un moldovean și un turc, care conduceau autoutilitare și un TIR, s-au prezentat pentru a ieși din țară.

Ei transportau, conform documentelor, materiale de construcție pentru societăți comerciale din Franța, Ungaria și Austria. După verificarea vehiculelor, polițiștii au descoperit ascunși în compartimentele pentru marfă, 98 de cetățeni străini din Bangladesh, Pakistan, India și Nepal, cu vârste între 19 și 51 de ani, care încercau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră de la Turnu au controlat o autoutilitară condusă de un cetățean român. La controlul efectuat asupra mijlocului de transport au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, 24 de cetățeni străini din Bangladesh, Etiopia și Nepal, cu vârste cuprinse între 21 și 45 de ani. Majoritatea acestor cetățeni străini erau în ţară legal, bazându-se pe documentele personale.

Polițiștii efectuează investigații sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii descoperiți ascunși.

Citeste si alte articole: