Chiriile din București au crescut cu 20% față de începutul anului trecut

ImobiliareChiriile din București au crescut cu 20% față de începutul anului trecut

Interesul mai mare pentru chirii la început de an a dus la o creștere cu 49% a vizualizărilor de pagini cu anunțuri de închiriere imobiliare în luna ianuarie comparativ cu luna decembrie a anului trecut conform datelor Storia.ro.

În același timp, numărul de contactări din categoria de închirieri a crescut cu 25% față de luna anterioară și cu 21% față de aceeași lună a anului trecut.

De asemenea, durata medie de tranzacționare a ofertelor la chirii a fost cu 12% mai mică comparativ cu aceeași lună a anului trecut, fapt care confirmă interesul crescut pentru categoria de închirieri.

În ianuarie, prețurile medii pentru închirierea unei garsoniere în București s-au încadrat între 280 de euro (în sectorul 5) și 360 de euro (în sectorul 1), iar apartamentele cu două camere au avut prețuri medii cuprinse între 400 de euro (sectoarele 4 și 5) și 600 de euro (sectorul 1).

Apartamentele de trei camere au avut prețuri medii cuprinse între 450 de euro (în sectorul 6) și 850 de euro (sectorul 1), iar pentru cele cu patru camere, prețurile medii au fost între 505 euro (sectorul 6) și 1900 de euro (sectorul 1).

Astfel, prețurile medii ale chiriilor din sectorul 1 au crescut cu 3% în ianuarie 2023 față de ultima lună a anului trecut. În sectoarele 2, 3 și 5 prețurile au stagnat, iar în sectorul 6 au scăzut cu 2% și, în sectorul 4, cu 1%.

bucuresti chirii storia ianuarie
Prețul mediu al chiriilor în București în ianuarie 2023 / Grafic Storia.ro

CITEȘTE ȘI: Rentakub, rețea de case de vacanță pentru închiriat la nivel național

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Citeste si alte articole: