Calendar Evaluare Națională: clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024

Calendarul pentru evaluările naționale la finalul claselor...

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin lege

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin...

Vântul puternic care a bătut în weekend a pus la pământ mai mulți copaci din oraș

Din OrasVântul puternic care a bătut în weekend a pus la pământ mai mulți copaci din oraș

Weekend-ul trecut, județul Timiș a avut o avertizare meteorologică de tip Cod Galben pentru vreme rea. Din cauza vântului puternic cu viteze de peste 50 km/h, mai mulți copaci au fost smulși din rădăcini în Timișoara și vor fi înlocuiți. Pompierii militari au monitorizat situația în județ și au intervenit în mai multe locuri pentru a ridica copaci căzuți pe drumuri, case, mașini, cabluri sau stâlpi puși la pământ.

În Timișoara, vântul puternic a dus la căderea unor copaci sănătoși și la blocarea unor drumuri, străzi sau alei în parcuri. Biroul pentru Situații de Urgență a intervenit pentru tăierea acestora și eliberarea căilor de acces. Societățile Horticultura, Barierra System și Rogera Prest ale Primăriei Timișoara au continuat intervenția astăzi, îndepărtând resturile vegetale pentru a asigura circulația în zonele afectate. Echipele primăriei au acționat pe străzile Eminescu, Circumvalațiunii, Calea Aradului, Protopop Meletie Drăghici, Stuparilor, Fructelor, Atomului, Martir Silviu Motohon, Barbu Iscovescu, Take Ionescu. Nu au fost semnalate probleme în partea de sud a orașului.

„Copacii căzuți vor fi înlocuiți și se preconizează inclusiv suplimentarea numărului de puieți care urmează să fie sădiți în perioada optimă de plantare”, mai precizează cei de la PMT.

Citeste si alte articole: