România: consumul de droguri a coborât la vârsta de 9 – 10 ani

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...

Actele necesare pentru înscrierea la liceu 2024

În perioada 25 – 30 iulie 2024,...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români...

Braşov: Trei persoane, cercetate într-un dosar de înşelăciune în domeniul consultanţei în proiecte europene. Prejudiciul, estimat la un milion de lei. Păgubiţii sunt firme care doreau să acceseze fonduri

EconomieBraşov: Trei persoane, cercetate într-un dosar de înşelăciune în domeniul consultanţei în proiecte europene. Prejudiciul, estimat la un milion de lei. Păgubiţii sunt firme care doreau să acceseze fonduri

Activitatea grupului infracţional a început în municipiul Braşov, în anul 2021, când unul dintre suspecţi a început să se prezinte drept reprezentant al unei firme specializate în consultanţă în domeniul proiectelor europene şi a început să caute clienţi dispuşi să plătească pentru a primit consultanţă în accesarea fondurilor UE.

Firma suspectului le era prezentată în mod mincinos doritorilor ca având în portofoliu numeroşi clienţi, ale căror proiecte au fost admise în trecut.

„În această modalitate, ar fi fost atraşi mai mulţi clienţi, care ar fi semnat contracte de consultanţă, în vederea întocmirii documentaţiei necesare obţinerii de fonduri europene, chiar dacă era evident că proiectele lor nu îndeplinesc condiţiile minime de eligibilitate. După respingerea proiectelor, membrii grupului infracţional organizat ar fi modificat scrisorile de respingere, creând impresia că acestea sunt de aprobare şi le-ar fi trimis persoanelor vătămate pentru a le induce în eroare şi a le determina să încheie în continuare noi contracte de consultanţă sau să le recomande serviciile şi altor cunoştinţe/parteneri de afaceri”, se arată într-un comunicat al anchetatorilor.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii BCCO au identificat, până în prezent, 19 persoane vătămate, cărora le-a fost cauzat un prejudiciu în cuantum de peste un milion de lei.

Persoana care a pus la cale înşelăciunea a fost reţinută şi ulterior arestată preventiv. Alte două persoane sunt cercetate în dosar sun control judiciar. Procurorii anchetează în acest dosar 19 fapte de înşelăciune, tot atâtea de participaţie la fals informatic şi 33 de acte de alterarea integrităţii datelor informatice.

Citeste si alte articole: